​DESZ en SV Nieuwleusen in evenwicht

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 24

Zondag 11 september | NIEUWLEUSEN – In haar tweede wedstrijd van het seizoen heeft het eerste elftal van DESZ gelijkgespeeld tegen SV Nieuwleusen. Een duel dat twee gezichten kende. Voor de theepauze waren de rood-witten namelijk de betere ploeg en kwamen zij op voorsprong. In het tweede bedrijf waren de rollen echter omgedraaid en forceerde de thuisploeg de verdiende gelijkmaker. De Sluzigers mochten vervolgens van geluk spreken dat het daar bij bleef: 1-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal golfde het spel op en neer. Beide ploegen gooiden veel energie in de wedstrijd, waardoor deze een open karakter kreeg. De eerste mogelijkheid was voor de gastheren. Vanuit kansrijke positie werd het leer voorlangs geschoten. Niet veel later was DESZ eveneens voor het eerst gevaarlijk. Karlo Naberman mikte het leer net iets te hoog.

Nog geen minuut later waren de rood-witten andermaal dichtbij een treffer. Danny Moorman nam het leer van aanzienlijke afstand op de slof, maar trof enkel de dwarsligger. Tien minuten later was het alsnog raak. Dimitri Kamerling ontving de bal van de rechterzijde en poeierde het speeltuig in de korte hoek: 0-1.

Gesterkt door de voorsprong gingen de bezoekers op zoek naar een uitbreiding van de score. Via Remco Lachenal kregen zij een goede mogelijkheid. Zijn inzet werd ternauwernood gekeerd. Aan de andere zijde bleef de thuisploeg eveneens gevaarlijk. Tot uitgespeelde kansen kwamen zij echter niet. Ruststand: 0-1.

Na rust werden de Sluzigers onmiddellijk bij de keel gegrepen door de gastheren. Zij gooiden iets meer fysieke kracht in de strijd en profiteerden van het gebrek aan scherpte aan rood-witte zijde. De gelijkmaker was dan ook een logisch gevolg. Robin Rook beging een overtreding in het eigen penaltygebied, wat SV Nieuwleusen een strafschop opleverde. Reinier Meijerink eiste deze op en faalde niet: 1-1.

Eventjes leek het erop dat de gelijkmaker DESZ hernieuwde energie gaf. Deze fase bleek echter van korte duur. Al gauw nam de thuisploeg het heft namelijk weer in handen en werden de rood-witten op eigen helft teruggedrukt. Meerdere malen moest Renee Agterhuis handelend optreden. Aan de andere zijde van het veld bleven gevaarlijke momenten uit.

Ook in de eindfase van het duel bleef SV Nieuwleusen aandringen. Tweemaal leken zij alsnog aan het langste eind te trekken. Eerst werd van dichtbij in het zijnet geschoten, terwijl vlak voor tijd op de doellijn redding werd gebracht door invaller Robin Schoonewelle. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 1-1.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij CSVC. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Klinkenvlier.