​DESZ en s.v. Gramsbergen delen de punten

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 14 oktober | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ wacht nog op haar eerste thuisoverwinning. Nadat de ploeg twee weken geleden niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Klazienaveen (1-1, red.), moest zij afgelopen zaterdag de punten delen met s.v. Gramsbergen. Beide teams scoorden tweemaal: 2-2.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd. De thuisploeg had het hier enkele minuten moeilijk mee, maar slaagde erin de rug te rechten en het initiatief over te nemen. Zonder goed te voetballen leverde dit veldoverwicht de rood-witten meerdere kansen op. Te vaak ontbrak echter de scherpte of gooiden de gasten roet in het eten.

Na krap twintig minuten spelen was het dan toch raak. De Sluzigers veroverden de bal op de helft van de tegenstander, welke terechtkwam voor de voeten van Etiënne Moorman. Hij zag de voorwaartse beweging bij Danny Moorman en bediende hem op maat. De aanvaller schoof het leer diagonaal tegen de touwen: 1-0. Kort hierna was de thuisploeg dichtbij een verdubbeling van de marge. Deze bleef uit.

Aan de andere zijde van het veld had DESZ in het eerste half uur nog weinig van haar tegenstander te duchten gehad. In de eindfase van de eerste helft veranderde dit echter. De gastheren gaven het heft uit handen en zagen de bezoekers meerdere keren gevaarlijk worden. Op slag van rust resulteerde dit in de gelijkmaker. David Houtman schoot het speeltuig in de verre hoek en bepaalde de ruststand: 1-1.

Onmiddellijk na de theepauze waren de rood-witten dichtbij een nieuwe voorsprong. Ronny Bakker werd vrijgespeeld maar schoot te gehaast. Twee minuten later volgde die voorsprong alsnog. Danny Moorman ontving de bal aan de rechterzijde van het veld en bedacht zich niet. Hij nam de bal ineens op de slof en zag het speeltuig op mooie wijze binnenslaan: 2-1.

Net als na de eerste treffer bracht de voorsprong de thuisploeg geen rust. Zij was slordig in balbezit en verloor bovendien veel duels. Hierdoor konden de gasten op zoek gaan naar de gelijkmaker. Na een krap uur spelen waren zij hier dichtbij. Een vrije trap werd ineens op doel geschoten en leek bestemd te zijn voor de bovenhoek, maar Renee Agterhuis redde knap.

Zo'n vijf minuten later was de gelijkmaker alsnog een feit. Na een ingooi op de helft van DESZ ging Elwin van der Veen een één-twee aan met Houtman, om vervolgens vanaf de rand van het penaltygebied raak te schuiven: 2-2. Enkele minuten hierna was s.v. Gramsbergen opnieuw gevaarlijk. Agterhuis wist echter redding te brengen.

Met nog twintig minuten te spelen gingen beide ploegen voor de winst. Het spel golfde hierdoor op en neer, zonder dat er goed werd gevoetbald. Via Danny Moorman werd DESZ gevaarlijk. Zijn schot werd gekraakt. Aan de overzijde van het veld was Houtman bijna trefzeker. Agterhuis wist hem het scoren te beletten.

In de laatste minuut van de wedstrijd kregen de rood-witten nog een allerlaatste kans. Remco Lachenal zette voor en vond Bakker voor het doel. Hij rommelde zich langs zijn directe tegenstander maar stuitte vervolgens op de doelman van de gasten. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 2-2.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij HFC '15. Aanvang: 15.00 uur, sportpark Hoogkerk.