​DESZ en Pelikaan S delen de punten

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 18 maart | OOSTWOLD – Na de verliespartij tegen koploper S.V. Bedum van vorige week (2-3, red.) heeft de hoofdmacht van DESZ tegen Pelikaan S een punt weten te pakken. Lange tijd leken zij zelfs op weg naar meer. In de eerste helft scoorden de rood-witten namelijk twee keer, terwijl de gastheren niet trefzeker waren. Na de theepauze slaagden de Sluzigers er echter niet in om de voorsprong vast te houden: 2-2.

Op een koud en winderig sportpark De Gaveborg werd rond half 3 afgetrapt voor het duel tussen DESZ en Pelikaan S. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de rood-witten deze middag een zware kluif zouden krijgen aan de thuisploeg, die over meerdere uitstekende voetballers beschikt. In de beginfase werden de Sluzigers dan ook teruggedrukt op eigen helft, zonder kansen weg te geven.

Aan de andere zijde van het veld wisten de bezoekers in eerste instantie eveneens niet gevaarlijk te worden. Bij de eerste de beste mogelijkheid die zij creëerden, was het wel onmiddellijk raak. Tom Kisjes behield knap balbezit tussen drie man en speelde Dimitri Kamerling aan op de rand van het penaltygebied. Hij draaide open en vond Ronny Bakker (archieffoto) aan de rechterzijde. Hij schoof bekwaam raak in de korte hoek: 0-1.

Niet veel later waren de gasten dichtbij een verdubbeling van de score. Kisjes stuurde Danny Moorman diep, die daarmee oog in oog kwam te staan met de doelman. De spits zag zijn inzet gekeerd worden. De tweede Sluziger' treffer viel enkele minuten later alsnog. Opnieuw was Bakker trefzeker. Ditmaal was Remco Lachenal de aangever: 0-2. De gastheren stelden hier weinig tegenover. Zij hadden weliswaar veelvuldig balbezit en het betere van het spel, maar tot uitgespeelde kansen kwamen zij niet. Ruststand: 0-2.

Na de theepauze nam Pelikaan S meer risico's. Voor DESZ was het zaak om een snelle aansluitingstreffer te voorkomen. Hier leek de ploeg aanvankelijk in te slagen, tot in de 59e minuut. Een corner van de gastheren leidde tot een scrimmage voor het doel van de bezoekers en, uiteindelijk, tot een treffer: 1-2.

De thuisploeg rook hierdoor bloed en ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. De rood-witten kwamen er in deze fase ook nauwelijks meer uit en stonden onder grote druk. Dat de gelijkmaker tien minuten voor tijd alsnog viel, was dan ook geen verrassing. Eduard de Jonge Rosa gaf het beslissende zetje: 2-2.

Met nog tien minuten te spelen brak een spannende slotfase aan. Beide teams waren op zoek naar de winst, maar aanvallen strandden vaak vroegtijdig. Tot mogelijkheden kwamen de ploegen niet meer. Eindstand: 2-2.

Volgende week speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen S.V. Gramsbergen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.