Nieuws

1 APRIL! DESZ en Grandesco Music starten supporterskoor!

Auteur: GranDESZco.

Zaterdag 16 maart | ZWARTSLUIS – Voetbal en muziek. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe vaak heeft voetbal immers wel niet als inspiratie gediend voor een nummer? En hoe vaak zijn bestaande liederen wel niet tot in den eeuwigheid verbonden geraakt aan clubs en supporters? Juist. Er zijn legio voorbeelden. En vaak ook met alle positieve gevolgen voor de prestaties op het veld van dien!

Update 1 april: daar staan we mooi tussen!

https://www.rtvoost.nl/nieuws/310154/Hi-la-risch-Dit-zijn-de-leukste-1-aprilgrappen-uit-Overijssel

https://www.dutchcowboys.nl/nieuws/een-overzicht-van-alle-1-aprilgrappen-van-2019

Update 28 maart: we hebben al 12 aanmeldingen! Dat betekent dat we begin april van start kunnen. Uiteraard is het nog mogelijk om jezelf aan te melden. Nog niet overtuigd? Beluister dan vooral eens de allereerste goaltune: https://www.dropbox.com/s/3r65dys0grtlh1a/AUDIO-2019-02-28-16-13-04.mp3?dl=0

Jubileum
Nu zijn wij van mening dat er op dit gebied nog de nodige winst valt te behalen bij DESZ. Met ons clublied, dat dit jaar haar 5-jarig jubileum viert, hebben wij natuurlijk al een stap in de goede richting gezet. Er is echter meer mogelijk. Reden genoeg om het jubileum van ons clublied aan te grijpen om te bekijken op welke manier de muzikale ondersteuning van ons vlaggenschip uitgebreid kan worden.

GranDESZco!
Deze verkenning bracht ons in contact met Grandesco Music. In samenwerking met hen is een voor amateurvoetbal-begrippen uniek concept ontwikkeld. Begin april starten wij namelijk met een heus supporterskoor, alias het 'GranDESZco-koor'. Het doel van dit koor is om spelers van DESZ 1 tijdens en rondom hun wedstrijden muzikaal te ondersteunen en zodoende tot nog betere prestaties te stuwen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Het koor gaat uit ongeveer 10 supporters bestaan. De deelnemende supporters krijgen zanglessen van twee zangdocentes van Grandesco Music, Joƫlle Verbruggen en Maartje de Faria. Zij besteden eerst aandacht aan de basis, waarbij wordt gewerkt aan houding, adem en de juiste uitspraak. Zodra de basis is gelegd, komen o.a. uitstraling en inlevingsvermogen aan bod. Hierbij is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en coaching. De oefeningen worden uitgevoerd aan de hand van ons clublied, maar ook de nog te ontwikkelen (en in te zingen!) goaltunes van de spelers van DESZ 1. Wanneer er voldoende animo is, worden er meerdere koren opgericht (samen: 'Het Legioen').

Aftrap
Het supporterskoor start begin april. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de deelnemers wordt een wekelijks moment gezocht waarop iedereen aanwezig kan zijn.

Heeft het bovenstaande je interesse gewekt? Twijfel dan niet en meld je aan! Dit is mogelijk via de website van Grandesco Music: klik!

Over Grandesco Music
Grandesco Music wil mensen met passie voor muziek samen laten groeien, door toegankelijk en kwalitatief goed muziekonderwijs. Grandesco Music wil zich inzetten voor een positieve bijdrage aan de muziekscene in Zwolle en Zwartsluis, met als doel meer goede muzikanten, koren en bands.

Grandesco Music
Zomerdijk 15
8064 XA Zwartsluis
https://www.muziekschoolzwartsluis.nl/
Afbeeldingsresultaat voor facebook logo smallAfbeeldingsresultaat voor instagram logo

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams