DESZ en Gramsbergen delen de punten

Auteur: Tom Kisjes.

Maandag 5 oktober | GRAMSBERGEN- De hoofdmacht van DESZ heeft een punt uit het vuur gesleept. De rood-witten keken voor rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na rust pakte DESZ de draad goed op en kwam het knap langszij. In de slotfase kregen beide elftallen kansen op de overwinning maar deze werden niet benut. Eindstand 2-2.

Gramsbergen-DESZ, een duel dat vaak gespeeld werd onder toezicht van vele toeschouwers werd dit keer voor de supporters online afgewerkt. Zij zagen in het eerste kwartier dat Gramsbergen de bovenliggende partij was. De thuisploeg liet een aantal goede mogelijkheden liggen op de openingstreffer. Henrico Abma hield zijn ploeg op de been door twee fantastische reddingen.

In de 20e minuut was het wel raak. Een steekbal achter de verdediging van DESZ werd goed uitgespeeld door Gramsbergen, Seinen kon van dichtbij raak schieten, 1-0. DESZ kon er in de eerste helft weinig tegenover zetten, in balbezit waren de Sluzigers erg onrustig. In de 38e minuut breidde Gramsbergen de score uit. Een lange bal kon niet goed verwerkt worden door Naberman, met wat geluk viel de bal voor de voeten van Jorn Kremer. Hij liet Abma ditmaal kansloos, 2-0. Vlak voor rust kreeg Kisjes een kans op de aansluitingstreffer. Zijn kopbal werd goed gepareerd door de sluitpost van de groen-witten. Ruststand 2-0.

DESZ moest uit een ander vaatje tappen. De spreekwoordelijke mouwen werden opgestroopt en er ontstond een andere tweede helft. De Sluzigers hadden iets meer het initiatief en kregen een paar goede kansen via Moorman, Kuurman en Witte. Het was wachten op een treffer van DESZ, deze volgde in de 67e minuut. Een snelle ingooi van Kisjes en een goede combinatie tussen Witte en Redder bracht Kuurman in stelling om te scoren. Hij schoot de bal bij de eerste paal knap binnen, 2-1.

Kort hierna had Thomas Witte de ultieme mogelijkheid om DESZ langszij te schieten. Van dichtbij wist hij op miraculeuze wijze de kans niet te verzilveren. DESZ drong aan en kreeg wat het verdiende. In de 75e minuut was het wel raak voor DESZ. Een goede steekpass van Danny Moorman bracht Witte in stelling om te scoren. Ditmaal liet hij de sluitpost kansloos en zette de 2-2 op het scorebord.

Met nog 15 minuten te gaan kon de wedstrijd alle kanten op. Zo kreeg DESZ kansen op de overwinning. Eerst schoot Kisjes de bal rakelings voorlangs. Daarna kwamen Kuurman en Witte een teenlengte tekort om de bal binnen te schuiven. In de blessuretijd was het Gramsbergen dat dichtbij de 3-2 was. Een kopbal zeilde net over het doel van Abma. Kort hierna beƫindigde de scheidsrechter de wedstrijd en zagen maar liefst 400 online supporters een enerverend duel, eindstand 2-2.

Doelpuntenmakers
1-0 Roy Seinen
2-0 Jorn Kremer
2-1 Frank Kuurman
2-2 Thomas Witte

Opstelling DESZ
Henrico Abma, Erwin Geertman, Martijn van der Heide (45' Gerjan Konterman), Karlo Naberman, Robert Redder, Etienne Moorman (30' Thomas Witte), Herwin Talen, Frank Kuurman, Danny Moorman, Arjan Krabbe, Tom Kisjes.

Volgende week speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen de studenten uit Groningen. Om 14:45 ontvangen zij The Knickerbockers op sportpark de Cingellanden. De Sluzigers verkennen de mogelijkheid om dit uit te zenden via een livestream.