DESZ en FC Ommen delen de puntendans

Auteur: Quinten Westhuis. Foto's: 46

Maandag 27 november | Op een kille zaterdagmiddag verzamelden supporters zich langs de zijlijnen van Sportpark de Cingellanden in Zwartsluis, waar DESZ 1 het opnam tegen FC Ommen in een competitiewedstrijd, waarvan men wist dat het een zware strijd zou worden. De verwachtingen waren hooggespannen en het publiek, gehuld in dikke jassen, keek reikhalzend uit naar een intense wedstrijd.

Het startsignaal weerklonk om 14:45 uur, en DESZ begon de wedstrijd met een licht gewijzigde opstelling vanwege een blessure van Arjan Krabbe. De eerste minuten waren veelbelovend, met DESZ die al in de 12e minuut een veelbelovende kans creƫerde. Een boogbal van Naberman stuiterde net voorlangs, waardoor DESZ het gevoel kreeg dat er zeker punten te halen waren.

Dit zorgde ervoor dat Makkink in de 20e minuut een uitgelezen kans kreeg, maar zijn schot ging kansrijk over het doel. Een minuut later raakte Eilander de lat, waardoor DESZ de leiding niet nam voor de rust. Een schot van Lassche in de 40e minuut werd uit de hoek gevist, en zo gingen beide teams met een 0-0 stand de rust in.

De tweede helft begon met DESZ die extra kracht toonde, maar initieel leidde dit alleen tot kleine kansjes. De sfeer op het veld was intens, met DESZ die hoog druk zette waar FC Ommen moeite mee had. Het harde werken van DESZ betaalde zich echter niet direct uit.

In de 70e minuut veranderde het tij. Na een voorzet die achter de verdediging belandde, zette een aanvaller van FC Ommen zijn team op voorsprong met een afstandsschot, 0-1. Met nog 15 minuten te spelen, gaf Sven Eilander DESZ hoop door vanuit een lastige hoek de gelijkmaker binnen te glijden, 1-1.

Beide teams zetten alles op alles om de overwinning binnen te slepen. In de slotfase was er de grootste kans van de wedstrijd voor FC Ommen met de bal tegen de onderkant van de lat, nadat een eerder schot werd geblokt op de lijn door Akkerman. De bal rolde voor DESZ deze keer de goede kant op. Het laatste fluitsignaal klonk, en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 1-1.

Na het laatste fluitsignaal was er een mix van teleurstelling en opluchting te zien op de gezichten van de spelers. DESZ had hard gestreden tegen een sterke tegenstander en was zeker niet kansloos. Het voetbalspel, de hoogte- en dieptepunten, en de hartstochtelijke reacties van de supporters maakten deze zaterdagmiddag op Sportpark de Cingellanden tot een memorabele voetbaldag.

Met het behaalde punt na dit gelijkspel staat DESZ nu op de negende positie in de competitie met acht punten. FC Ommen vinden we terug op de vijfde plaats. Het was een dag waarop de dobbelsteen niet op zes viel voor DESZ, maar het gelijkspel geeft hen moed voor de uitdagingen die nog komen. De supporters verlieten het sportpark met de belofte van meer spannende wedstrijden en het vertrouwen dat DESZ blijft strijden.