DESZ en DZOH delen de punten

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 8 december | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ speelde afgelopen zaterdag tegen koploper DZOH. Beide ploegen kwamen in de eerste helft niet verder dan een aantal kleine kansen. In de tweede helft brak de uitploeg de wedstrijd open. Vervolgens wist DESZ zich terug te knokken en scoorde twee maal. De rood-witten konden niet lang genieten van de voorsprong, DZOH kwam na één minuut langszij. Eindstand 2-2.

Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvingen jubilarissen; Dimitri Kamerling, Gerjan Konterman en Renee Agterhuis, allen een presentje van de club. Zij speelden alle drie meer dan 100 wedstrijden voor DESZ. Na de terechte felicitaties werd er omstreeks 14;30 afgetrapt.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, zo was Mika Esteie al dichtbij de openingstreffer maar hij zag zijn kopbal naast het doel verdwijnen. De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren niet hoogstaand, DESZ probeerde dichtbij het doel te komen van DZOH maar creëerde te weinig. De uitploeg wist hier ook weinig tegenover te zetten.

In het restant van de eerste helft gebeurde er vrij weinig voor beide doelen. In de 37e had Esteie de wedstrijd open kunnen breken. Een fantastische pass van Renee Agterhuis belande achter de verdediging van de Emmenaren, de lob van Esteie miste kracht om de doelman te verschalken. Ruststand 0-0.

Vroeg in de tweede helft werd Kisjes diep gestuurd door Mark Elken, oog in oog met de keeper werd hij onreglementair naar de grond gewerkt door zijn directe tegenstander. Echter zag leidsman Noppers hier geen overtreding in. In de omschakeling maakte de ploeg uit Emmen de 0-1. Agterhuis was kansloos op de inzet van Nils Tuijn. De uitploeg had zelfs op 0-2 kunnen kwamen ware het niet dan Smidt vanaf ongeveer 7 meter de bal voor een leegdoel naast schoot.

De Emmenaren konden niet lang genieten van de voorsprong. D. Moorman werd, op zo'n 25 meter van het doel, naar de grond gewerkt. Hij zag Kisjes in de diepte vertrekken. Laatstgenoemde nam de bal goed aan en schoot koel binnen, 1-1. Na de terechte gelijkmaker golfde het spel op en neer. Het werd een open wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen. DESZ bleef dreigend maar kon dit nog niet uitdrukken in de score.

In de 79e minuut eindigde en goed lopende aanval over de linkerkant van het veld tot een hoekschop voor de thuisploeg. Een goed genomen hoekschop van D.Moorman werd snoeihard binnengekopt door Gerjan Konterman, 2-1. Lang kon DESZ niet genieten van deze voorsprong want binnen één minuut lag de bal alweer achter Agtheruis. Een lange bal van DZOH werd niet goed verwerkt door Naberman waardoor Tim Aasman met een simpele lob de 2-2 op het scorebord zette.

De slotfase brak aan en beide teams kregen kansen op de overwinning. Zo kreeg Farid Boughaleb een dot van een kans maar schoot hij oog in oog met Agterhuis naast. In de absolute slotfase leek DESZ nog met de winst er vandoor te gaan. Een goede voorzet vanaf de rechterkant van D.Moorman kwam op het hoofd van Kisjes. Zijn inzet werd vlak voor de doellijn, ternauwernood door de verdediger geblokt. Kort hierna floot scheidsrechter Noppers voor het einde van de wedstrijd waardoor de terechte 2-2 op het scorebord stond.

Scoreverloop
0-1 Nils Tuijn
1-1 Tom Kisjes
2-1 Gerjan Konterman
2-2 Tim Aasman

Opstelling DESZ:
Renee Agterhuis, Martijn van der Heide, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Bjorn Vinke, Etienne Moorman (65'Dimitri Kamerling), Mark Elken (88'Mark Driessen), Arjan Krabbe, Mika Esteie, Danny Moorman, Tom Kisjes.

Volgende week speelt DESZ om 14:30 een uitwedstrijd bij rode lantaarn drager Elim. Dit is tevens de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019.