DESZ en DWP in evenwicht

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 18 januari | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft haar oefenduel tegen derdeklasser DWP niet weten om te zetten in een zege. In de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong en bouwden zij dit vlak voor rust uit. Nog voor de theepauze deden de Sluzigers wat terug, om vervolgens al gauw na de onderbrekening op gelijke hoogte te komen. Hierna werd er niet meer gescoord: 2-2.

Op een zonnig sportpark De Cingellanden werd rond 14.30 uur afgetrapt voor het oefenduel tussen de twee oude bekenden. Vanaf het eerste fluitsignaal golfde het spel op en neer, met iets meer balbezit voor DESZ. Tot uitgespeelde kansen kwamen de teams lange tijd niet, waardoor het duel rustig voort kabbelde.

Tot zo'n tien minuten voor rust. Na balverlies op het Sluziger' middenveld kwam het leer terecht voor de voeten van één van de aanvallers van de gasten. Deze had alle tijd en slaagde er in om vanaf de rand van het zestienmetergebied het leer buiten het bereik van Henrico Abma tegen de touwen te plaatsen: 0-1.

Enkele minuten voor rust wisten de bezoekers de score te verdubbelen. Na een mooie aanval over de linkerzijde werd een aanvaller vrij gespeeld voor de goal, welke doeltreffend wist uit te halen: 0-2. Nog geen minuut later forceerden de rood-witten de aansluitingstreffer. Ronny Bakker was het eindstation van een snelle aanval over rechts: 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Al gauw na de theepauze slaagde de thuisploeg er in om de gelijkmaker op het scorebord te doen verschijnen. Na een knappe aanval over de rechterflank, ontving Danny Moorman het speeltuig in het penaltygebied en schoof hij simpel raak: 2-2.

In het restant van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Speldenprikjes werden uitgedeeld maar daar bleef het ook bij. Eindstand: 2-2.

Volgende week hervat DESZ de competitie. De ploeg gaat dan op bezoek bij Groen Geel. Aanvang: 15.00 uur, sportpark Corpus den Hoorn.