DESZ en Bedum in evenwicht

Auteur: Tom Kisjes.

Zondag 13 oktober | BEDUM: De hoofdmacht van DESZ heeft haar wedstrijd tegen Bedum niet om kunnen zetten in een zege. In de eerste helft kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Na de theepauze viel snel de gelijkmaker. DESZ kwam vervolgens weer op voorsprong maar zag in het laatste kwartier Bedum weer langszij komen. Eindstand 2-2.

De ploegen deden in de beginfase weinig voor elkaar onder. De eerste kansen waren voor de Sluzigers. Via een lange bal van Naberman werd Kisjes in stelling gebracht, zijn schot miste kracht waardoor de goalie makkelijk redding kon brengen. Ook Esteie was nog dichtbij de openingstreffer, zijn poging eindigde net naast.

Het spelbeeld veranderde niet, DESZ hield de ruimtes klein en liet de bal aan de thuisploeg. Bedum werd na 20 minuten spelen gevaarlijker. Een voorzet vanaf links belandde voor de voeten van Sybesma, Agterhuis bracht knap redding. Vanaf dit moment werd de gastheren sterker. Een steekpass over de linkerkant bracht spits Venema in stelling om de openingstreffer op het scorebord te brengen. Wederom was het Agterhuis die een knap antwoord had en als winnaar uit de strijd kwam.

Een overtreding op het middenveld was de aanleiding tot de 0-1. Naberman bracht de bal in, Danny Moorman legde de bal terug op 5 meter van het vijandelijke doel waardoor Etienne Moorman vanaf dichtbij raak kon schieten, 0-1. Vlak voor rust had DESZ de mogelijkheid via D. Moorman om de score uit te breiden. Een fantastische voorzet vanaf links van Esteie belande bij de tweede paal op de pantoffel van D. Moorman, zijn poging ging voorlangs. Ruststand 0-1.

Net als vorige week kwam DESZ dramatisch uit de startblokken. Na ongeveer dertig seconden lag de bal al in het net. Een steekpass door de as van het veld zette Sybesma alleen voor Agterhuis. Ditmaal was het schot Agterhuis te machtig, 1-1. DESZ had zich een betere start gewenst, Bedum drong aan en DESZ kon eigenlijk alleen tegenhouden.

In de 53e minuut kwam DESZ ietwat tegen de verhouding in op voorsprong. Een steekpass van Esteie op Kisjes zette de spits alleen voor de keeper. Zijn inzet werd gepareerd door de sluitpost maar kwam in de rebound voor de voeten van E. Moorman. Voor hem was het een koud kunstje om binnen te schuiven, 1-2. Na dit doelpunt speelde Bedum alles op de aanval om de gelijkmaker te forceren, écht gevaarlijk werden zij echter niet.

In de 73e minuut verzuimde DESZ om de wedstrijd in het slot te gooien. Een prachtige aanval via Bakker en D. Moorman eindigde bij Kisjes. Echter schoot laatstgenoemde de bal recht op de doelman af. Dit bleek een cruciaal moment want in de 76e minuut scoorde de thuisploeg. Ook ditmaal door de as van het veld. Geertman ging onder de bal door waardoor Mark Kruizenga binnen kon schieten, 2-2.

Bedum eindigde de wedstrijd met tien man. Natrappen van Sybesma liet scheidsrechter Boer geen andere keus dan een rode kaart te geven. In de slotfase waren beide teams nog gevaarlijk. De beste kansen waren voor de Sluzigers.In de counter werd DESZ gevaarlijk maar waren zij onrustig in de eindfase waardoor de terechte uitslag op het scorebord verscheen, 2-2.

0-1 Etienne Moorman
1-1 Anne Jits Sybesma
1-2 Etienne Moorman
2-2 Mark Kruizenga

Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Robbert Elken (Bjorn Vinke) Arjan Krabbe, Martijn van der Heide, Mika Esteie (Bas Klaver), Etienne Moorman (Ronny Bakker), Danny Moorman, Tom Kisjes

Volgende week speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen de Griffioen. Aftrap 14:30.