​DESZ en Alcides delen de punten

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 3 september | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ is met een gelijkspel begonnen aan het bekertoernooi. In de thuiswedstrijd tegen zondag eersteklasser Alcides kwamen de rood-witten voor rust op voorsprong. Na de theepauze zagen zij de bezoekers echter langszij komen. Kansen waren er voor beide teams maar doelpunten bleven uit: 1-1.

Na iets meer dan vijf minuten waren de gastheren voor het eerst gevaarlijk. Danny Moorman werd vrijgespeeld achter de verdediging van de gasten en verscheen alleen voor hun keeper. De spits schoof het leer echter naast. Ruim tien minuten later was ook Karlo Naberman dichtbij een treffer. Hij zag zijn inzet gekeerd worden door de sluitpost van Alcides.

Aan de andere zijde van het veld kon één mogelijkheid worden genoteerd. Een schot vanaf de rechterzijde van het penaltygebied ketste af van het lichaam van Renee Agterhuis en belandde bovenop het rood-witte doel. Na een half uur spelen kwamen de Sluzigers dan toch op voorsprong. Moorman werd diep gestuurd en verschalkte de doelman van de bezoekers met een sublieme lob: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Al gauw na de theepauze waren de gasten dichtbij de gelijkmaker. Een schot in de korte hoek belandde op de knieën van Agterhuis. De beste mogelijkheden waren in deze fase voor de thuisploeg. Tweemaal stond invaller Tom Kisjes oog in oog met de keeper van Alcides, maar even zo vaak ontbrak de scherpte in de afwerking.

Vervolgens waren het de bezoekers die op gelijke hoogte kwamen. Ze waren in deze fase voetballend duidelijk de betere ploeg en zetten dat kracht bij door te scoren. Een indraaiende voorzet werd door Frank Fokke verlengd tot voorbij Agterhuis: 1-1. Ook hierna hielden de bezoekers het betere van het spel. Meerdere malen waren zij nog gevaarlijk, maar grote kansen bleven uit. Na iets meer dan negentig minuten floot de scheidsrechter voor het laatst. Eindstand: 1-1.

Volgende week speelt DESZ de volgende wedstrijd in het kader van het bekertoernooi. WVF is dan de tegenstander. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Weide Steen.

1-0 Danny Moorman
1-1 Frank Fokke

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom (Erwin Geertman), Gerjan Konterman, Robbert Elken, Jarno Nieborg (Etiënne Moorman), Mark Elken, Robin Rook, Dimitri Kamerling, Karlo Naberman, Danny Moorman, Ronny Bakker (Tom Kisjes).

Foto's: Henk Kuik