​DESZ eenvoudig langs Omlandia

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 38

Maandag 8 april | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel tegen laagvlieger Omlandia. Waar de rood-witten in de uitwedstrijd eerder dit seizoen nog enorm veel moeite hadden met hun tegenstander (0-2, red.) was daar nu nauwelijks sprake van. Voor rust waren de Sluzigers, zonder groots te voetballen, namelijk al drie keer trefzeker. Na de theepauze verzuimden zij dit verder uit te bouwen: 3-0.

In de beginfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen nog vooral aftasten. Tot noemenswaardige kansen kwamen zij dan ook niet. In de 16e minuut was het de thuisploeg die voor het eerst gevaarlijk werd en ook meteen de score opende. Danny Moorman werd vrijgespeeld aan de linkerzijde van het penaltygebied en krulde het leer met veel gevoel in de verre hoek: 1-0.

Ruim vijf minuten later waren de gastheren opnieuw trefzeker. Andermaal was Moorman het eindstation. Oog in oog met de sluitpost van de bezoekers faalde hij niet: 2-0. Drie minuten hierna deed DESZ haar tegenstander andermaal pijn. Een indraaiende corner van Karlo Naberman werd door Tom Kisjes tegen de touwen gekopt: 3-0.

Na een half uur spelen lieten de gasten zich voor het eerst gelden. Een corner belandde voor de voeten van de aanvoerder, die het leer van dichtbij op de paal ramde. Hierna waren het weer de rood-witten die de klok sloegen. Via Etiënne Moorman en Kisjes waren zij gevaarlijk, maar een uitbreiding van de score bleef Omlandia bespaard. Ruststand: 3-0.

Met de comfortabele marge op zak konden de Sluzigers de tweede helft gebruiken om geduldig op zoek te gaan naar een verbetering van het doelsaldo. Dat zij daarbij de touwtjes niet teveel moesten laten vieren, bleek al gauw na rust. Renee Agterhuis moest namelijk al na vijf minuten handelend optreden, maar deed dat met verve.

De gastheren waren gewaarschuwd. Zij gingen hierna op zoek naar meer treffers, maar de wetenschap dat de buit zo goed als binnen was leek een verlammende werking te hebben. De ploeg voetbalde ongeconcentreerd en grossierde in balverlies. Pas na krap twintig minuten was zij weer gevaarlijk. Jarno Nieborg knalde een vrije trap op de vuisten van de keeper van Omlandia.

In de slotfase van de wedstrijd waren de rood-witten nog enkele keren dichtbij een doelpunt. Zo zag Danny Moorman zijn inzet gekeerd worden door de doelman, schoof Kisjes het leer uit kansrijke positie voorlangs en stuitte Ronny Bakker eveneens op de goalie van de gasten. Gescoord werd er echter niet meer. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 3-0.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij De Griffioen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Oostenburg.