DESZ eenvoudig langs FC Meppel

Auteur: Gerjan Konterman. Foto's: 26

Maandag 7 maart | Op een zonovergoten sportpark De Cingellanden heeft DESZ erg goede zaken gedaan door de derby tegen FC Meppel met 4-1 te winnen. Van een echte wedstrijd was nooit echt sprake. De basis van de overwinning werd al in het eerste kwartier gelegd en DESZ kwam daarna nauwelijks meer in de problemen.

Het duurde niet lang voordat de score werd geopend. Al in de eerste minuut was het Tom Kisjes die weggestuurd werd en de spits maakte het koelbloedig af door de bal over de keeper heen te lobben. Een prima start voor de thuisploeg die er dus geen gras over liet groeien. Een kleine 10 minuten daarna was het namelijk alweer raak. Een goede loopactie van Arjan Krabbe werd gezien door Herwin Talen en de verdediger gaf de bal perfect op maat waardoor Arjan 1 op 1 voor de keeper kwam te staan: 2-0. FC Meppel was enorm kwetsbaar met de ruimte achter hun verdediging en hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Karlo Naberman ging door met dit beproefde recept en probeerde de bal weer achter de Meppeler verdediging te leggen. Een verdediger van FC Meppel probeerde deze bal weg te werken maar was behoorlijk onfortuinlijk. Zijn ultieme krachtsinspanning zorgde ervoor dat de bal op schlemielige wijze over zijn eigen keeper belandde. Met een goed kwartier stond het dus al 3-0 voor de mannen uit Zwartsluis.

Daarna ging de storm een beetje liggen en liet DESZ de gasten iets meer komen. FC Meppel begon wat meer aan te dringen en kreeg een cadeautje van DESZ. Een ongelukkig handsbal zorgde ervoor de de Meppelers een penalty kregen en deze werd strak binnengeschoten, 3-1. Het spelbeeld bleef redelijk onveranderd. DESZ controleerde de wedstrijd en FC Meppel was eigenlijk nog steeds murw geslagen door de vroege en hoge achterstand, al gaf de goal wel wat hoop voor de tweede helft. In de rust werd FC Meppel goed op scherp gezet en was de verwachting dat er nog een flink slotoffensief zou komen. Dit werd ook wel geprobeerd door vrij snel een extra lange spits erbij te zetten maar de grote kansen voor Meppel bleven uit. Het was DESZ die nog een aantal grote kansen kreeg. Zo kwamen Kisjes en Kuurman nog in kansrijke positie en werd een vrije trap van Karlo gepakt door de sluitpost van de uitploeg.

De verdediging van DESZ stond als een huis en kende uiteindelijk weinig problemen met de luchtmacht van FC Meppel. Ook het opportunistische voetbal leverde niks op in een verder niet hoogstaande wedstrijd. Het slotakkoord was gegund aan Frank Kuurman. Zijn harde werken werd beloond met een treffer en zo mocht hij de eindstand aantekenen: 4-1. Een belangrijke overwinning voor de roodhemden die zo aansluiting blijven houden met de top 3.