DESZ eenvoudig langs Drenthina

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 78

Zondag 9 februari | ZWARTSLUIS- De hoofdmacht van DESZ heeft de eerste zege van 2020 geboekt. Drenthina werd met 3-0 verslagen. De Sluzigers kregen in de eerste helft de beste kansen om de wedstrijd open te breken, gescoord werd er echter niet. Na rust wisten de rood-witten de kansen wél af te maken en liep het vrij eenvoudig uit naar een 3-0 overwinning.

In de beginfase van de wedstrijd leek DESZ al snel op voorsprong te komen. Esteie brak door aan de linkerkant van het speelveld en legde de bal panklaar op het hoofd van Kisjes. Zijn inzet eindigde op de deklat. DESZ oogde scherp en was na deze kans wederom dichtbij de openingstreffer. Mark Elken wist in een kleine ruimte de bal alsnog op doel te schieten. Ook zijn poging eindigde op de lat. Drenthina wist hier in de beginfase weinig tegenover te zetten en daarmee mocht het blij zijn dat na 10 minuten de brilstand op het scorebord stond.

DESZ speelde bij vlagen een aardige wedstrijd. Er werd goed gecombineerd op het middenveld waardoor de rood-witten gevaarlijk werden achter de laatste linie van de Emmenaren. In de 24e minuut had Esteie de 1-0 op zijn schoen, echter werd zijn inzet knap gepareerd door doelman Berends. Vlak voor rust werd de uitploeg voor de eerste keer gevaarlijk. Renee Agterhuis zag er niet goed uit bij een voorzet vanaf de rechterkant. Kees Plaatje had de bal voor het inschieten maar raakte de paal. DESZ kwam vlak voor rust met de schrik vrij, ruststand 0-0.

DESZ kwam net als in de eerste helft scherp uit de kleedkamer. Krabbe stoomde op vanuit achteruit, hij speelde Kisjes in die op zijn beurt Krabbe bediende. Net als in de eerste helft lag doelman Berends in de baan van het schot en hield daarmee Krabbe van het scoren. Kort hierna was het dan wel raak voor DESZ. Een strak aangesneden voorzet van Danny Moorman werd bij de eerste paal goed binnen getikt door Gerjan Konterman. DESZ had de verdiende 1-0 te pakken.

De rood-witten hadden de wedstrijd onder controle en zo speelden de Sluzigers ook. Zij kregen vertrouwen na de openingstreffer en Drenthina wist zich hier geen raad mee. Na goed druk zetten van M. Elken en Krabbe veroverde Naberman de bal. Hij ging de combinatie aan met Kisjes en kwam alleen voor de keeper. Oog in oog met de doelman schoot Naberman beheerst raak, 2-0. Het slotakkoord was voor clubtopscorer Kisjes. Na een goede individuele actie schoot hij de bal strak in de linkeronderhoek, 3-0. DESZ boekte hiermee een klinkende overwinning en zag zichzelf weer een plekje stijgen op de ranglijst.

Renee Agterhuis, Erwin Geertman (70'Martijn van der Heide), Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Bjorn Vinke, Etienne Moorman, Mark Elken, Arjan Krabbe, Mika Esteie, Danny Moorman, Tom Kisjes (80'Bas Klaver)

Gele kaart:
Arjan Krabbe (geschorst voor komende wedstrijd)

Volgende week speelt DESZ in Hoogeveen tegen De Weide. Aanvang wedstrijd 14:30. Na deze competitie wedstrijd hebben de rood-witten twee weken vrijaf.