Nieuws

DESZ E5G met frisse moed op weg naar de eerste zaalcompetitie

Bekijk alle foto's!
Auteur: Lucretia Zwiep. Foto's: 4

Dinsdag 23 december | Nadat E5G een goede 3e plaats had behaald in de najaars competitie, gingen we op weg naar de eerste zaterdag voor de zaalcompetitie. Deze was in Meppel in Sporthal Koedijkslanden. De meiden van E5 hadden er weer zin in.

De eerste wedstrijd was tegen SVN E2:
De meiden gingen goed van start, en zaten er lekker in. Halverwege de tijd werd er gewisseld, want ja in de zaal speel je maar met 4 veldspelers en 1 keeper, dus iedereen werd gewisseld. Er kwam een heel nieuw E5 in het veld, en die moesten even hun weg zoeken. Daar maakte SVN dan ook direct gebruik van en scoorde de 1-0. Vlak hierna volgde er nog een vrije trap voor SVN, die via mooi overspel ook weer in het doel van DESZ belandde. De eindstand was 2-0. Maar er moesten nog 3 wedstrijdjes gespeeld worden dus de meiden bleven optimistisch.

De tweede wedstrijd was tegen FC Meppel E5:
De meiden van E5 zaten er direct boven op. Ze wilden deze wedstrijd winnen. Dit was duidelijk aan het spel te zien. En ja hoor de eerste kans was er dan ook vrij snel. Er was van DESZ zijde een hard schot op doel, maar de keeper zat er goed bij……….maar wat gebeurde er. De keeper laat de bal los. En daar maakte Lisanne direct gebruik van en schopt alsnog de bal in het doel van FC Meppel. Wat vliegen de twaalf minuten toch snel, want ook de tweede wedstrijd zat er al weer op. DESZ wint met 1-0.

Dan volgt wedstrijd nummer 3 tegen Oranje Zwart:
Met dit team had DESZ het wat lastiger. Ze probeerden zich staande te houden maar al vrij snel scoort Oranje Zwart de 1-0. De meiden blijven door gaan. Er volgden vele reddingen want Oranje Zwart krijgt menig kans tot scoren. Uiteindelijk volgt dan toch de 2-0 nog voor Oranje Zwart. Dit wordt tevens de eindstand van de derde wedstrijd.

De vierde en laatste wedstrijd was tegen DESZ E4,
De meiden waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen. (Het was zelfs nog een familieduel waarin een broer en zus tegen elkaar uit kwamen). Het was een echte wedstrijd waarin om de winst gestreden werd. Er waren over en weer kansen. Ook de supporters van beide teams waren van de partij en moedigden hun eigen kids dan ook sportief aan. Uiteindelijk weet DESZ E4 het eerste doelpunt te scoren 1-0. De meiden van E5 bleven ervoor gaan, maar helaas ook de 2-0 volgde voor E4. Het was een mooie wedstrijd om te zien die gewonnen werd door DESZ E4 met 2-0.

Het was weer een gezellige en sportieve ochtend. Deze ochtend was de sportieve leiding in handen van DESZ. DESZ had voor deze zaterdag zijn wedstrijdleiding en scheidsrechters geleverd. Heren/jongens bedankt voor jullie sportieve bijdrage en inzet.

Verslag en foto´s: Lucretia Zwiep

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams