DESZ E5 pakt titel bij concurrent Olyphia E2

Auteur: Rinaldo Boxum.

Dinsdag 17 mei | DESZ E5 is vandaag Kampioen geworden door titel kandidaat Olyphia te verslaan met een 3-6 overwinning.

Voor de wedstrijd hadden Tim en Rinaldo gezegd dat we met plezier het veld in moesten gaan en de dingen doen waar we goed in zijn, en herinnerden ze ons aan een weddenschap die we hadden.

ALS WE KAMPIOEN ZOUDEN WORDEN ZOU ONZE COACH JANWILLEM STOPPEN MET ROKEN. DUS JANWILLEM……………………..

Een wedstrijd die voor na een paar minuten spelen niet gunstig uitpakte. Voordat we het wisten stonden we achter met 1-0. Na wat aanwijzingen van de coaches Tim en Rinaldo kwamen we al snel op 1-1. De spanning viel weg bij sommige spelers. Nadat we 2 maal paal en 2 maal lat hadden geraakt floot de scheidsrechter voor de rust met een 2-3 voorsprong.

Rinaldo en Tim hadden in de rust aangegeven dat we vanuit de organisatie moesten blijven voetballen en de via de zijkanten moesten blijven voetballen. Na de rust begon de tegenstander vel en voordat we het wisten stond het 3-3. Tim gaf nogmaals aan dat we in de organisatie moesten blijven spelen en dat de kansen wel kwamen. Hij had gelijk.

Er werden geen kansen meer weg gegeven, mede door de goed keepende lucas, en met de goed spelende verdediging bestaand uit Chiel, Roselieke, Wessel en Lisa die niks meer weg gaven. Damian Oosterkamp, Kobi Marsman onze gast spelers van vandaag, samen met Gijs, Amber en Samet zorgden voor heel veel gevaar en dat resulteerde in en 6-3 overwinning. Na het eind signaal van de goed fluitende scheids konden we ons feestje vieren met het behaalde Kampioenschap.

De doelpunten werden vandaag gemaakt door 3 keer Damian, Gijs, Kobi en Lisa elk 1 keer. Marcjan Blomsma had de kampioens beker meegenomen en het feestje kon beginnen. Op naar Zwartsluis waar na de tijd nog patat en drinken kregen van DESZ. Namens de spelers en begeleiders willen we alle aanwezige ouders in Noordwolde en DESZ nog bedanken voor de patat en drinken.