Nieuws

DESZ E4G wint van MSC E6G

Auteur: Tamara Kikkert.

Dinsdag 17 mei | De jongens en meiden van DESZ E4G hadden deze morgen zin om te voetballen. Nadat ze een week eerder in Meppel tegen dit team hadden verloren, hadden ze nu iets goed te maken. Gezien de stand in de competitie zou het mooi zijn om deze wedstrijd te winnen. Tot nu toe staat MSC e6G bovenaan, maar DESZ staat daaronder met 2 wedstrijden minder, dus nog kans genoeg.

Daar waren de jongens en meiden van DESZ zich terdege van bewust. Ze waren gebrand om te winnen.

Het was een warme en stralende dag, dus daar hoeft het niet aan te liggen. Dat was vorige week in het regenachtige Meppel met plassen water op het veld wel anders.

MSC begon de wedstrijd direct fanatiek en wist in de 2e minuut al te scoren 0-1. Desz werd direct wakker geschud. Ze werden fanatieker en ja hoor in de 5e minuut wist Damian te scoren 1-1. Ze gingen strijdlustig verder. Er kwam een mooi schot op Elion en die maakte een mooie kopbal, helaas net over. Vervolgens wist Damian weer te scoren 2-1. Ze waren op dreef. MSC wist de bal weer te bemachtigen en gingen razendsnel op het doel van DESZ aan. Gelukkig was daar Justin met een mooie redding. Kobe en Noah kregen nog 2 kansen, maar wisten de bal nog niet in het doel te krijgen. Daar kwam weer een mooie actie van MSC. Rik wist hem goed te verdedigen, maar vervolgens lukte het MSC toch om voorbij de verdediging te komen en te scoren 2-2. Toen was het rust.

In de rust konden de teams even op adem komen op deze warme ochtend en even genieten van een beker ranja. Leiders Rene en Sander gaven de jongens en meiden een peptalk.

In de tweede helft kreeg DESZ direct al kansen genoeg. Noah kreeg nog een kans door een prachtige corner van Kobe. Direct daarna kreeg Damian een mooie voorzet van Elion en wist hem middels een kopbal te scoren 3-2. Even later kwam daar de 4-2 van Carolien. Daar kwam nog een mooie voorzet op de voet van Kobe en die wist hem prachtig in de kruising te schieten 5-2. Maar MSC gaf niet op. Onze verdedigers Evan, Angelina en Rik hadden hun handenvol om de bal bij het doel van DESZ vandaan te houden, maar ze stonden hun mannetje/vrouwtje! Toch wist MSC er even later doorheen te komen met als gevolg 5-3. O wat is het spannend als het even later ook nog 5-4 wordt. Het publiek moedigt de spelers aan om toch nog even vol te houden in de warmte. Gelukkigklinkt daar dan het eindsignaal en heeft DESZ de wedstrijd gewonnen met 5-4. Topprestatie, ga zo door!

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams