Nieuws

DESZ E3 zegeviert tegen SC Genemuiden E5

Auteur: Ronald Marsman.

Zondag 12 april | Voetballen op een doordeweekse donderdagavond, dat doen we niet zo vaak en nog wel tegen rivaal Genemuiden ook! De kampioen van de eerste helft van het seizoen. Onze jongens verloren toen met 4-2 in en tegen Genemuiden, de enige wedstrijd die toen verloren ging. Ook toen hadden we een veel beter veldspel maar wisten we de grote en goeie keeper niet vaak genoeg te verschalken terwijl de kansen er wel zijn geweest. Tijd voor revanche! Als we mee willen blijven doen voor de voorjaarstitel moet er nu wel gewonnen worden in Genemuiden.

Om Genemuiden met eigen middelen te verslaan hebben we ook een grote keeper meegenomen: Lex Feenstra.

Verder in de verdediging: Victor de Wit, Chris Schoonewelle, William Akkerman

Op het middenveld: Damian Jansen, Rick van Eijken

In de aanval: Robin Marsman, Thomas Stoter, Tijmen de Vries

Medespeler en supporter: Stephan Zoutman (ziek)

Langs de lijn: enthousiaste ouders

Het begin is voor DESZ, DESZ is meer in de aanval en heeft het betere veldspel, ze tasten elkaar af. Toch kansen aan beide kanten, Genemuiden met de lange bal op de counter en steeds gevaarlijk! Beide lange en grote keepers houden hun doel schoon. Het is een wedstrijd van de keepers en lijkt een 0-0 wedstrijd te worden.

Schot van Genemuiden net naast de paal, schot Tijmen hoog over. Een paar gevaarlijke corners van Genemuiden voor het doel langs, ja billenknijpen af en toe. Lex moet redden met de voeten. (maatje 47). DESZ mooie aanval via Damian naar Robin, mooie voorzet op Tijmen, echter mis. Spel gaat snel op en neer, verslaggever heeft moeite alles te verslaan. De aanvallen eindigen allemaal bij de keepers. Snelle spelhervattingen door beide keepers door veel uit te schieten, het mooie veldspel van DESZ is verdwenen, we passen ons aan aan de tegenstander die minder is maar toch iedere keer gevaarlijk.

DESZ verder in de aanval: Schot over het doel door Rick, schot Thomas op de keeper, voorzet Robin op Thomas die steenhard met een halve volley op de paal schiet van dichtbij. Ruststand: 0-0

Na rust DESZ opnieuw in de aanval, kansen voor Robin, Thomas en Tijmen. Maar dan toch!! Dik verdiend!! De 0-1 door Thomas kort na rust. Thomas zoekt Stephan Zoutman op om samen met alle spelers van het team hem te bedelven onder de feestvreugde en hem een hart onder de riem te steken omdat hij helaas niet mee kan spelen op dit moment ivm de ziekte van Pfeiffer. Sterkte Stephan!

Vervolgens fluit de uitermate flauwe en slecht fluitende scheidsrechter veel te vroeg af voor de aftrap van Genemuiden wat direkt een gevaarlijke kans oplevert voor Genemuiden maar Lex redt (weer) op fraaie wijze. Onze jongens krabbelen net allemaal weer overeind na het juichen en lopen terug naar hun eigen speelhelft, ze hebben de kans van Genemuiden niet eens gezien.

Na de 0-1 voor DESZ probeert Genemuiden het nog wel, ook mag hun keeper een paar keer mee naar voren om druk te zetten echter (gelukkig) zonder resultaat.

Er zijn ook nog kansen voor Robin die het vizier niet op scherp heeft staan en nog een heel mooi schot van Rick op de lat en de rebound van Tijmen die over schiet. Uiteindelijk doet de scheidsrechter iets goed! Hij fluit af! DESZ E3 heeft gewonnen! Dik verdiend!

We doen mee om het kampioenschap echter samen met nog 2 teams, Genemuiden is de aansluiting nu kwijt. Veel succes mannen!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams