DESZ E2 wint overtuigend van Alcides E2

Auteur: Hermieke L'amie. Foto's: 11

Zondag 15 maart | De mannen en dame waren er klaar voor om hun tweede competitie wedstrijd in de hogere klasse te spelen. Ze zouden er vol voor gaan en dat lieten ze in de eerste helft ook meteen zien. De gehele wedstrijd hebben ze duidelijk de overhand gehad. Alcides kwam niet verder dan het middenveld. Onze verdediging zat goed in elkaar en werd scherp gespeeld en goed naar elkaar overgespeeld.

In de 10 minuut schiet Jelmer naar Ruben zodat Ruben aan kan leggen en hem vanuit de lucht op zijn slof de bal de netten in schopte. Prachtig doelpunt. Jelmer is lekker bezig, verricht veel werk en maakt prachtige passeer ballen. Ook Martijn richt zich op het doel en scoort net niet.

Na 15 minuten laat DESZ zien wie er de baas. Wanneer er een corner wordt genomen door Martijn, waardoor Lars op het doel kan schieten. De keeper zit er net op tijd bij maar hij laat de bal uit zijn handen vallen zodat Jelmer nog een poging kan wagen. Helaas ging dat net niet goed. Dan volgt er nog een prachtig één tweetje tussen Tiemen en Jelmer, ook dit ging net mis. De tegenpartij voelt de druk en rommelt wat aan. Vanuit deze situatie kan Lars een fantastisch doelpunt maken.

We gaan de rust in met 0-2.

In de tweede helft is de druk beduidend minder maar worden er net zo veel kansen gecreëerd. Ook Simon de doelman moet zelfs 2x aan de bak om geen doelpunt voor Alcides te laten plaatsvinden. Dan opeens komt Ruben eraan waar een kluitje van spelers bij elkaar om de bal vecht. Ruben gaat er voor en schiet het derde doelpunt, 0-3!

Een prachtige (toch koude wedstrijd) die vooral door samenspel en sterke verdediging verdient gewonnen is.