DESZ E2 wint ook haar tweede wedstrijd

Auteur: Henk Kuik. Foto's: 35

Donderdag 24 september | Het door Zwartsluis Actueel gesponsorde DESZ E2 heeft ook zijn tweede wedstrijd in de competitie winnend afgesloten.

Werd er vorige week al gewonnen in de uitwedstrijd tegen De Blesse E1 met 2-4, vandaag moest het in de 2e klasse van de KNVB uitkomende team het opnemen tegen de E1 pupillen van FC Wolvega. Evenals de mannen van de trainers Jarno Nieborg en Joel Danhof, zaterdagmorgen afwezig, hadden de gasten hun eerste wedstrijd ook gewonnen.

Met een voorzichtige tactiek kwamen de mannen de eerste tien minuten door, maar tegen de prachtige kopbal van Tijmen de Vries was de friese keeper in de 11e minuut niet opgewassen: 1-0. Maar in de eerste de beste tegenaanval werd door de Friezen de stand weer gelijk getrokken 1-1. Met deze stand werd ook de pauze bereikt. Na de op peppende woorden van Jarno werden de tegenstanders uit Friesland in de tweede helft over lopen. Nog vier doelpunten, waaronder een wonderschone lob van Stephan Zoutman, werden er gemaakt en ook Wolvega maakte er nog één. Maar dankzij voortreffelijk keeperswerk van Lucas Fredriks kwamen de gasten niet tot meer doelpunten. De overige doelpunten werden gemaakt door Thomas Stoter (2x) en nog één doelpunt door Tijmen. Naast de reeds genoemde spelers bestaat het team verder uit: William Akkerman, Ruben Frank, Victor Hoen, Jorn Nieuwboer en Tim Weys.