​DESZ E2 wint ook de thuiswedstrijd van De Blesse E1

Auteur: Henk Kuik. Foto's: 33

Zondag 1 november | Na de uit -nederlaag tegen koploper Diever/ Wapse en de 0-9 uitwinst tegen Uffelte, traden de door Zwartsluis Actueel gesponsorde mannen van Jarno Nieborg aan tegen het Friese De Blesse E1, waarvan uit met 2-4 gewonnen werd. Ook nu werd er een zege uit het vuur gesleept al duurde het tot ver in de tweede helft dat de ouders/grootouders langs de lijn opgelucht adem konden halen.

Meteen na de aftrap rolde de eerst aanval op het Friese doel af en na twee minuten kwamen de Sluzigers op 1-0. Vervolgens nam de tegenstander het initiatief over maar de sterk spelende keeper van DESZ wist een aantal keren knap te redden en na een mooie verre uittrap van hem kon de aanhang weer applaudisseren toen de spits de 2-0 aantekende. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na enige minuten in de tweede helft werd de voorsprong tot 2-1 verkleind en toen halverwege de tweede helft na een handsbal DESZ een penalty kreeg toegewezen leek de voorsprong te worden uitgebouwd. Helaas ging de bal recht op de keeper aan en bleef de stand 2-1. In deze fase van de wedstrijd werd De Blesse beter en kwam een aantal keren gevaarlijk richting Sluziger doel, maar keeper en doelpaal stonden de 2-2 in de weg.

In het laatste gedeelte van die tweede helft trok E2 het initiatief meer en meer naar zich toe en werd de 3-1 genoteerd en na een klassieke keeperfout, bal tussen de benen door laten glippen, werd het 4-1 en vervolgens werd in de laatste minuut de 5-1 eindstand op het scorebord gebracht.