DESZ E2 wint eenvoudig van Uffelte E1G

Auteur: Erik Hoen. Foto's: 4

Woensdag 14 oktober | Begeleiding en ouders hebben nog weinig meters gemaakt in dit Drentse dorp . Dit hebben we vandaag goed gemaakt en direct de Open Huizen Route gedaan. Na deze rondrit aangekomen op het mooie sportpak.

Na een speech van coach Jarno en korte warming-up kwam DESZ sterk uit de startblokken.
DESZ is de eerste minuten voetballend beter maar verslapt een beetje en Uffelte krijgt kleine kansjes. Onze jongens hebben moeite met de dauw op het gras, maar herpakken zich goed. Mooie aanval van rechts en Tijmen rond beheerst in verre hoek af 0-1 na 9 minuten. 2 minuten later is het na prachtig samenspel 0-2 door een hard schot van Victor. Thomas scoort de 0-3. De jongens nemen een beetje gas terug en de wedstrijd komt een beetje in evenwicht. Soms wordt door prachtig direct spel open kansen gecreëerd, maar niet afgerond. De toeschouwers hebben het goed naar de zin. Leuk voetbal en prachtig weer, zonnebrillen zijn al uit de tas. Straks de zonnebrand? Ondertussen worden we door 2 jongens gevraagd of wij misschien € 15 zijn verloren. Dit is niet het geval, ze vragen het netjes aan alle mensen. Ze mogen het van ons houden. Ondertussen maakt Thomas zijn 2e en is het 0-4 tevens ruststand.

Jarno heeft de kopjes weer op scherp gezet en we zijn weer begonnen.
Inmiddels zijn de supportersscharen van beide teams geïntegreerd en eens dat we vanavond achter Oranje moeten staan. Tim maakt de 0-5 en de jongens laten hiermee zien hoe het vanavond ook kan.

0-6 door Jorn, Uffelte komt niet meer van eigen helft. Wedstrijd wordt een beetje gezapig, een aantal toeschouwers nemen de tijd voor een sanitaire stop en missen dan ook de 0-7 door Tijmen.
Prachtige aanval via links, Stephan zet op maat voor en Tijmen schiet op de kruising in de rebound krijgt Stephan de bal er helaas nog niet in.
Het wordt een beetje eentonig. 0-8 door Tijmen. En hoe is het met de verdediging? Solide net als de keeper. 0-9 door Tijmen.

Mooie wedstrijd. Nu strafschoppen en lekker onder welverdiende douche.