DESZ E2 verliest van de koploper

Auteur: Henk Kuik.

Maandag 16 november | In een spannende wedstrijd tegen koploper Diever/Wapse is het DESZ E2 niet gelukt om de 3 punten in Zwartsluis te houden. Na het verlies (6-2) veertien dagen geleden in Wolvega tegen de plaatselijke FC Wolvega E2 en de mooie uitoverwinning vorige week tegen Staphorst (2-8) moest het door Zwartsluis Actueel gesponsorde E2 het in de één na laatste wedstrijd van de Najaarscompetitie opnemen tegen de koploper en moest er, om nog een theoretische kans op het Kampioenschap te houden, gewonnen worden van die koploper.

De mannen van trainer Jarno Nieborg begonnen fel aan de wedstrijd en bij de eerste de beste aanval was het al raak en lag de bal in het vijandelijke doel (1-0). Met deze stand werd ook de rust bereikt in een helft waarin DESZ het betere van het spel had maar waarin weinig doelkansen gecreƫerd werden.

Na de rust werd de wedstrijd gelijkwaardiger en toen een speler van E2 in de ogen van de goed leidende scheids hands maakte, leek Diever/ Wapse de stand gelijk te trekken met de strafschop. Leek, want de keeper van DESZ dacht daar anders over en stopte de ingeschoten bal knap. Echter kort daarop maakte de tegenstander toch de gelijkmaker 1-1. De wedstrijd leek hierna op een gelijkspel uit te draaien, echter DESZ kreeg via z'n spits een uitstekende kans om de 2-1 binnen te schieten. Helaas belandde de bal naast het doel. Diever/Wapse deed het hierop beter door via een mooie uitval de 1-2 einduitslag tot stand te brengen. Volgende week rest nog de laatste (thuis)wedstrijd tegen Uffelte E1.