DESZ E2 heeft teamspirit en samenspel

Auteur: José en Ilja Bonsing.

Dinsdag 28 april | Zaterdag 25 april 2015 valt er een typische lenteregen op sportpark Cingellanden. Met zo’n 13 °C is het voor E2 geweldig voetbalweer! Zo hoort voetbal in Nederland zijn. Alcides E2 is de gast van de thuisclub. Leider Oscar leidt voorafgaand aan de aftrap de teambespreking waarbij trainer Jarno, als rots in de branding toekijkt en meeluistert.

Om 11.00 start de wedstrijd. Ruben en Tiemen staan voorin. Aanvoerder Tim en (geblesseerde) Martijn op het midden. Lars, Demi en keeper Simon achterin. Op wissel, Jelmer en Jarno. Twee minuten na het startsein wordt de eerste corner van de wedstrijd door Ruben genomen. Er volgt geen doelpunt. Over en weer gaat de bal. De wedstrijd ligt geheel open en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Martijn is inmiddels uit de wedstrijd gestapt. Teveel last van zijn blessure. Gelukkig is E2 écht een team en kan de plek van Martijn goed worden opgevuld door onder andere de krachtig Lars. Mogelijk is het maken van het eerste doelpunt belangrijk?

Dat eerste doelpunt valt uiteindelijk pas in de 25e minuut in het voordeel van DESZ. Jarno, Jelmer, Demi en Tim laten een prachtige aanval zien. Demi speelt van achteren de bal door aan het middenveld. Daar pakt Jarno de bal over op de middenlijn. Hij neemt rustig aan, kijkt rond en ziet Jelmer de aanval starten. Jelmer ontvangt de bal en rent via de zijkant door richting doel. Tim die inmiddels voor het doel van de tegenstander staat, krijgt de bal op maat aangespeeld en tikt de bal strak over het hoofd van de keeper binnen. Een mooi staaltje van samenwerking. Wat terecht beloond wordt met een doelpunt! In de laatste minuut voor de rust valt de 2-0. Opnieuw door voorhoede Jelmer en Tim.

Na de rust domineert DESZ E2 de wedstrijd. Alcides komt niet écht in het spel ook al probeert Alcides het wel. Simon houdt rust onder de lat áls Alcides toch na een uitbraak voor het doel verschijnt van DESZ. De 3-0 komt na 15 minuten van Jarno. Lars maakt kort daarop met een klein gelukje, 4-0. Gevolgd door een eenmansactie van Jelmer, stand 5-0. Rond de 23e minuut is het dan 6-0 door Tiemen.

Daarna wordt de wilskracht van Alcides tóch nog een beetje beloond door een corner van DESZ die onderschept wordt. Een uitbraak van Alcides volgt. Demi probeert er nog tussen te komen maar het schot van Alcides is voor Simon ook niet meer te houden. De stand 6-1. Vanaf dat moment lijkt Alcides weer moed te krijgen. In de volgende minuten wordt dan ook 6-2 gemaakt. DESZ E2 moet zich zien te hervinden maar Alcides wil er nog graag 4 bijmaken! Spannende minuten volgen. Opnieuw zijn de teams aan elkaar gewaagd. In de laatste minuut schiet Ruben uiteindelijk nog in na een mislukt schot op doel van Jelmer.

Eindstand 7-2. Een terechte overwinning. DESZ E2 heeft diverse keren goed samenspel laten zien! De nabije toekomst kan men hoopvol tegemoet zien!