DESZ E2 blijft winnen

Auteur: Henk Kuik.

Maandag 28 september | De gedeelde koploper in de 2e klasse DESZ E2 moest zaterdagmorgen aantreden tegen Staphorst E2, die nog geen wedstrijd gewonnen had. Een makkie dus zou je zo zeggen. Dat werd het dus niet.

De mannen van coach Jarno Nieborg begonnen niet fel genoeg aan de eerste helft. Staphorst deed dat wel en de eerste de beste aanval leverde meteen een doelpunt op 0-1. Wakker geschrokken op deze mooie morgen werd er meteen een mooie aanval opgezet en werd de gelijkmaker, 1-1, gemaakt. In de 12e minuut kreeg DESZ twee kansen die echter niet verzilverd werden. In de 13e minuut werd er weer een kans omzeep geholpen, maar in de 17e minuut was het toch raak en kwamen de Sluzigers op 2-1.

Staphorst liet het er echter niet bij zitten en drie minuten later was het 2-2 doordat de spits, alleen voor de keeper van E2, niet faalde. Met deze stand werd de rust bereikt. In deze rust maande Jarno tot meer felheid van zijn mannen en dat leidde meteen tot een drietal aanvallen en schoten op de Staphorster keeper, die echter niet tot een doelpunt leidden. De Staphorsters braken vervolgens door en maakten 2-3.

Lang duurde deze voorsprong niet. DESZ zette een mooie aanval op en een schot op doel werd door de keeper van Staphorst losgelaten. De terugspringende bal werd vervolgens mooi ingeschoten: 3-3. Even later lag het vierde doelpunt achter de Staphorster keeper: 4-3. Een mooie aanval van de nummer 8 van Staphorst bracht de stand weer in evenwicht 4-4. Kort voor het einde van de wedstrijd werd er door de Sluzigers een corner genomen en daaruit werd het winnende 5e doelpunt gemaakt, zodat de door Zwartsluis Actueel gesponsorde ploeg ongeslagen blijft.

Foto's: Henk Kuik