DESZ E1 wint eenvoudig van DOS Kampen E2

Auteur: Jarno van Eijken. Foto's: 20

Maandag 21 maart | Zaterdag 19 maart stond het duel DESZ E1 – DOS Kampen E2 op het programma. Op sportpark De Cingellanden werd er om 09;00 uur afgetrapt onder leiding van T. Nieborg. Lukt het DESZ E1 om de koppositie vast te houden in de Hoofdklasse?

DESZ E1 begon zeer matig aan het competitieduel waardoor DOS Kampen een aantal keer gevaarlijk kon worden. Na ongeveer tien minuten wisten de Sluzigers de brilstand te doorbreken. Eddy wist de bal tegen de touwen te schieten na een goede aanval van de rood-witten. Na de openingstreffer ging het tempo omhoog en werd al snel de score opgevoerd door Kyan (3x) en nogmaals Eddy. Ruststand 5-0.

In de tweede helft ging het tempo omlaag waardoor DOS Kampen weer terug in hun spel kwam. Echter wist Chris na vijf minuten spelen in de tweede helft de 6-0 te maken door een goede corner van Rick snoeihard binnen te koppen. Na de zesde treffer van Chris kon de doelman van de Kampenaren al snel weer vissen. Robin stond oog in oog met de keeper en faalde niet. 7-0.

Met nog zo'n kwartier te spelen kwamen er steeds meer mogelijkheden voor DOS Kampen door slecht verdedigingswerk van de rood-witten. Het was wachten op een treffer van de ploeg uit Kampen, maar Lex wist zijn doel schoon te houden door goed keeperswerk. Vlak voor het laatste eindsignaal wist Kyan nog de 8-0 te maken in Zwartsluis.

Doordat DESZ met 8-0 wist te winnen van DOS Kampen staat het nog altijd bovenaan in de Hoofdklasse. Over twee weken staat de topper asv Dronten E1 – DESZ E1 op het programma. Om 09;45 uur zal er worden afgetrapt in Dronten.

Foto's: Henk Kuik