DESZ E1 verslaat SC Genemuiden E1

Auteur: Jarno van Eijken. Foto's: 12

Maandag 7 maart | ZWARTSLUIS | Zaterdag 5 maart moest DESZ E1 afwerken met SC Genemuiden E1. Na een 8-0 overwinning op Urk E1 en een overtuigende winstpartij tegen Go Ahead Kampen E1 (1-9) moest zaterdag SC Genemuiden E1 aan de reeks toegevoegd worden. Op sportpark De Cingellanden werd er om 09:00 uur afgetrapt onder winterse omstandigheden. Weet de rood-witte armada de drie punten aan de ‘goede kant van het water’ te houden?

DESZ E1 begon uitstekend aan de derby. In een hoog tempo werden er al snel een aantal mogelijkheden gecreƫerd aan beide kanten. Bij DESZ ontbrak het aan de eindpass waardoor een doelpunt uit bleef. SC Genemuiden probeerde iets terug te doen, maar de groen-witten wisten het verdedigingsduo Huub en Chris moeilijk te passeren. Ruststand 0-0.

In het tweede bedrijf nam DESZ al snel het initiatief. Het spel bleef op en neer gaan, maar na zo'n tien minuten wist Eddy te scoren met een schot die van richting werd veranderd, 1-0.
De Sluzigers deden na de openingstreffer er nog een schepje bij op. Al snel resulteerde dat in de 2-0 via Robin. DESZ kreeg na de 2-0 nog een aantal mogelijkheden om de drie punten veilig stellen, maar SC Genemuiden vocht voor haar laatste kans en dat betaalde zich uit in de aansluitingstreffer. Na de 2-1 werden de ruimtes groter waardoor er aan beide kanten grote kansen werden gecreƫerd. Lex trad een aantal keer zeer goed op, waardoor hij de gelijkmaker voorkwam. Ondanks de druk van de ploeg uit Genemuiden wist DESZ E1 de wedstrijd vijf minuten voor het laatste eindsignaal definitief in het slot te gooien. Eddy gaf de bal het laatste zetje na een stift over de keeper van Kyan. Eindstand 3-1!

Door de overwinning op SC Genemuiden E1 blijft DESZ E1 de ranglijst aanvoeren in de Hoofdklasse Oost. Volgende week zaterdag reizen de Sluziger' talenten af naar Stadshagen waar het met CSV'28 zal strijden om de volgende drie punten.