​DESZ-diesels lopen warm!

Auteur: Tjeerd Krol.

Maandag 22 april | Afgelopen zaterdag (13-4, red.) heeft DESZ JO12-1 haar achtste wedstrijd gespeeld in de Hoofdklasse. Het was even wennen in de Hoofdklasse en ook aan elkaar. Het spel ging wat sneller, de tegenstanders waren beter, de uitwedstrijden waren wat verder weg, ze kregen scheidsrechters die spontaan de regels vergaten, maar ook het weer speelde een belangrijke rol. Hadden we eerst een paar wedstrijden met veel wind, die de uitslagen van onze toppers danig beïnvloeden, kregen we daarna te maken met regen en tot slot weer met de wind in combinatie met een bijzonder kunstgrasveld.

Afgelopen zaterdag was het prachtig weer, een beetje koud, een beetje wind, maar heerlijk voetbalweer. Nog net geen lente, maar die kwam eraan. En of het nu het wennen aan de Hoofdklasse was of het idee dat de lente eraan kwam, de jongens voetbalden alsof er 10 kilogram minder meegezeuld hoefde te worden.

Het is inmiddels bekend, maar toch om even goed te herhalen. Het team bestaat uit een keeper met de reflexen van Onana, een paar verdedigers waar De Ligt en Van Dijk jaloers op zijn en middenvelders die net als De Jong en Van de Beek het hele (midden)veld bestrijken en overal opduiken waar de bal is. Ook in de aanval hebben we alle smaken, namelijk een goede Depay en een serie aanvallers waar Feyenoord alleen maar van kan dromen.

De tegenstander was deze keer HZVV JO12-1, die te laat aankwamen, geen warming up deden en ook nog eens wat spelers meenamen uit 13-1. Tot slot bleek er ook verwarring mogelijk tussen de shirts van beide teams en daarom mochten onze boys met de witte shirts van DESZ voetballen. Voor de een prima, voor de ander een beetje wurmen in het verkregen slim-fit model.

DESZ zat gelijk goed in de wedstrijd en zetten diverse aanvallen op. Helaas moest DESZ het deze wedstrijd zonder Milan doen. De blessure van vorige week was niet op tijd hersteld en daarom moest hij van de kant toekijken. De keeper leek gelijk niet zijn beste dag te hebben, maar het leidde niet tot een doelpunt. HZVV deed dappere pogingen om bij het doel van DESZ te komen, maar of het middenveld met Sem, Imre en Jayden was attent, of de verdedigers Bart en Quinten maakten de aanval vroegtijdig onschadelijk. Thijs had daarom een rustige dag. Zo nu en dan een terugspeelbal of een verdwaald schot, maar dan bleef het ook bij.

Tot ongeveer na een minuut of 10 Sem een vrije trap mocht nemen. Jari stond keurig voor de keeper en tikte de bal beheerst binnen 1-0. Het spelbeeld werd er niet anders van. DESZ bleef aanvallen met leuke combinaties waar Imre, Luca en Hugo bij betrokken waren. Uit een van deze aanvallen volgde een corner, genomen door Sem, die beheerst werd afgemaakt door Jayden: 2-0. Wat een weelde! DESZ bleef voetballen, maar vergat te scoren en dan geldt een oude voetbalwet: als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel, en zo geschiedde, vlak voor rust 2-1.

In de tweede helft was DESZ weer scherp en als snel was daar de bevrijdende 3-1. Jari werd goed in de voeten aangespeeld en hij gaf de bal keurig aan de instormende Sem die mooi raak schoot en ook de 4-1 kwam vrij snel, deze keer echter met hulp van de keeper.

Het had prima in de dubbele cijfers kunnen eindigen en dat was wellicht niet geheel terecht geweest, maar schoten van Bart en Sem raakten paal en lat, en ook een mooie voorzet van Imre werd door Luca schitterend op de lat geschoten. En dan mist deze reporter vast ook nog een paar mooie pogingen. Uiteindelijk wist Jari de eindstand op 6-1 te zetten door onder meer een vlammend schot.

De jongens hebben de weg naar boven gevonden, de diesels lopen weer warm! Twee weken rust en dan is Milan er ook weer bij voor het vervolg van dit seizoen.