DESZ dames vol overtuiging door naar de volgende ronde

Auteur: Yael Esteie. Foto's: 39

Woensdag 20 september | Op een zonnige zaterdag in september 2024 vond er een bekerwedstrijd plaats tussen DESZ VR1 en Espel VR1 die de boeken in zal gaan als een ware komedie der dwalingen. De voetbalgoden hadden hun gevoel voor humor meegenomen en zorgden voor een onvergetelijke show.

Minuut 1: Espel kreeg meteen een kans alsof ze de spelregels hadden omgekocht, maar DESZ reageerde als een verbaasde toerist in een doolhof. Ze waren wakker geschud als een koe doe een klap op haar achterste had ontvangen vlogen ze over het veld nu in de goede richting.

Minuut 3: Een corner voor DESZ, en het was alsof de bal een identiteitscrisis had. Hannah begon de act met een voorzet naar Imo, die op de keeper schoot. Caro deed hetzelfde kunstje, en uiteindelijk besloot Jari: "Laat mij het maar proberen." Bam, doelpunt! Het was een driestappenplan naar succes.

Minuut 17: Hannah kreeg een goede kans, maar de bal vloog over het doel als een verdwaalde vogel die geen zin had om terug te keren naar zijn nest. Hoog over de kooi.

Minuut 20: Maar Hannah, vastberaden als een bulldog met een been, bracht de bal over de keeper en tikte hem in de tweede paal erin. Ze zei: "Als je het zelf wilt doen, dan moet je het goed doen Balletje !"

Minuut 22: Daphne gaf een diepe bal met de precisie van een timmerman. Hannah schoot op haar 'brommer' en scoorde de 3-0. Het leek wel een scène uit een slapstickfilm.

Minuut 41: Espel probeerde door te breken, maar het schot dat kwam was zo zacht als een kussen geplaatst op een zachte matras. Miranda en Rosa stonden klaar om de situatie recht te zetten. Het was bijna alsof ze hun eigen komedieshow speelden. Miranda was gepasseerd maar Rosa deed nog even de grote schoonmaak en veegde de bal voor de lijn weg .

Minuut 47: Espel probeerde het opnieuw en dit keer werd Miranda gepasseerd. Angelina trok aan de noodrem en gleed als een pinguïn op ijs de bal weg. Niets aan de hand, gewoon een grappige interventie.

Minuut 50: Daphne neemt een lang afstandsschot, en die bal gaat over de keeper heen. 4-0, dat schot was net zo zuiver als een glas kraanwater.

Minuut 61: Een corner van Hannah, Anne Mieke kopte 'm door met haar knar, en Jari schoot die bal laag en hard in de rechterhoek. 5-0, daar houd je van!

Minuut 67: Nog een corner van Hannah, en Anne Mieke kopte die bal als een torpedo naar binnen. 6-0, het regende doelpunten!

Minuut 68: Plotseling besloten ze van keepers te wisselen, alsof ze van jasje verwisselden voor een magische truc. Angelina ging op doel staan en Miranda verscheen op de rechtsbackpositie. Een komische wissel. De tegenstander wist er wel van te profiteren maar daarvoor was het al te laat DESZ wel werd de 6-1 gemaakt ,maar de laatste 10 minuten waren toch ook echt voor de thuisploeg .

Minuut 90: Anne Mieke dribbelde als een clown op stelten langs de linkerkant, gaf de bal voor, en Miranda schoot in de linkerhoek ,een tegenstander toucheerde de bal maar hij verdween in het doel . 7-0, als een koddige finale van een komedievoorstelling.

De DESZ dames hebben allen gestreden en laten zien wat ze kunnen en bekeren met de volle buit door naar de volgende ronde.

Met dank aan Henk Kuik voor de beelden van de wedstrijd.