DESZ D3G verliest maar leert een boel

Auteur: Manon Schipper.

Woensdag 30 september | ​Om 9:15 verzamelden de jongens en meisjes van DESZ D3g zich bij DESZ. Deze keer konden Arie en Anna er niet bij zijn, dus daarom waren Roel Timmerman (vader van Joël) de leider en Herwin Schipper (vader van Manon) de grensrechter. Toen iedereen aanwezig was konden we vertrekken naar Steenwijk. Toen we aankwamen in Steenwijk kleedden we ons eerst om en daarna deden we de warming-up. Toen we klaar waren met de warming-up konden we het veld op.

1e helft
Om 10:15 ging het fluitsignaal van de scheidsrechter van d' Olde Veste. DESZ had meteen balbezit maar d' Olde Veste pakte de bal af. D' Olde Veste maakte een paar acties maar dat was voor onze keeper Simon een makkie. Ongeveer in het midden van de 1e helft maakte d' Olde Veste weer een actie, onze verdedigers probeerden de aanvaller van d' Olde Veste nog tegen te houden maar dat lukte helaas niet meer, ook Simon probeerde de bal ook nog te pakken maar dat lukte niet, 1-0 voor 'd Olde Veste. Daarna had d' Olde Veste nog een paar aanvallen maar toen ze bijna scoorden stonden ze steeds buitenspel. In het tweede deel van de eerste helft waren wij dicht bij een goal. Uit drie hoekschoppen kwamen elke keer goede kansen voor ons, maar de bal wilde maar niet in het doel vallen. Toen d' Olde Veste de bal weer in de voeten kreeg wilden ze ook echt naar het goal toe. DESZ had de bal al afgepakt maar d' Olde Veste kwam toch weer in balbezit 2-0. Bijna aan het eind van de 1e helft had d' Olde Veste weer een goede aanval, het was nu geen buitenspel. Max probeerde hem nog af te pakken maar het was al te laat. 3-0 voor d' Olde Veste. Toen klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter voor de rust. Beide teams gingen naar de kleedkamer. DESZ werd nog aangemoedigd in de kleedkamer door Roel met wat tactische tips en daarna gingen we terug naar het veld.

2e helft
D' Olde Veste nam de aftrap en namen meteen de bal mee naar het goal van DESZ. En ze scoorden de 4-0. Daarna had DESZ nog een paar aanvallen van Joost en Sander. Maar dat werden geen goals. Toen d' Olde Veste de bal had gingen ze weer naar het goal maar die werden gestopt door Simon, die echt goed keepte, daardoor kregen ze een corner. Het was een goede corner maar die werd gestopt door de spelers van DESZ en toen was het keeperbal en Simon schoot hem ver uit waardoor DESZ een actie kon maken naar voren. Maar die werd jammer genoeg ook weer afgepakt door een speler van d' Olde Veste. Daarna scoorden de spelers van 'd Olde Veste nog de 5-0. Daarna had DESZ weer een goede actie van Joost maar de keeper was Joost te snel af en pakte de bal uit Joost zijn voeten voordat hij kon schieten. Later had DESZ een corner. Hij werd bijna in het goal geschoten door Sander maar de keeper had de bal gepakt. En net voor het einde van de wedstrijd had d' Olde Veste nog een kans om te scoren en die gebruikten ze ook, 6-0 voor d' Olde Veste. Toen klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter, de wedstrijd was afgelopen. We hebben helaas verloren, maar wel weer veel geleerd en we worden steeds beter!