DESZ D3G deelt de punten met Steenwijkerwold/Willemsoord D2

Auteur: Gerson Klaver. Foto's: 11

Donderdag 10 maart | Op deze koude zaterdagochtend moest DESZ D3G aantreden tegen Steenwijkerwold/Willemsoord D2 op veld 4 wat er bevroren bij lag maar verder goed bespeelbaar was.

Scheidsrechter Gerjan Spit floot voor de aftrap en de bal rolde, in de 13 minuut komen de gasten op een 0-1 voorsprong door een aanval door de as van het veld en wisten Lex te verschalken. De wedstrijd ging aardig gelijk op alleen vlak na de 0-1 hadden de gasten nog een goede kans om de score uit te breiden maar dit schot ging voor langs. In de 28 minuut was er een kleine kans om de gelijkmaker op het bord te zetten , DESZ wilde graag voor rust de score gelijk trekken en ging volop de aanval na eerst een aanval over rechts waar Joost alleen op de keeper afging en een schot in gedachten had maar….. hij maaide over de bal waarna de keeper de bal kon oppakken, even later was het wel raak en dat resulteerde dat Nick de gelijkmaker nog voor de rust op het bord kon zetten en DESZ had zelfs nog de 2-1 op het kunnen zetten maar helaas die bal ging over het doel.

Ruststand 1-1.

Na de thee was het veld weer een beetje groener en de lijnen ook weer zichtbaar geworden. Best wel snel viel de 1-2 door rommelig verdedigen van de thuisploeg en DESZ kwam in het eerste gedeelte van de tweede helft ook niet echt onder de druk vandaan en even later werd ook de 1-3 op het bord gezet na eerst een goede redding van Lex maar in tweede instantie werd er wel raak geschoten. Toen werd er een speler van de gasten naar de kant gestuurd wegens natrappen en DESZ dacht nu met een man meer moet er wel wat te halen vallen en het publiek ging er ook achter staan en de mouwen gingen omhoog nu moet het gebeuren.

Een vrije trap voor DESZ op een meter of 18 van het doel aan de linkerkant van het veld werd in gebracht maar die leverde niets op , even later was het wel raak en werd de aansluitingstreffer gemaakt, er was nog voldoende tijd om de gelijkmaker te maken want er zar nog meer in. DESZ kreeg weer een vrije bal aan de rechter kant van het veld en Julian stond op de goede plaats om de bal bij de tweede paal tegen de touwen te schieten. Met nog een paar minuten te spelen kreeg Tim nog een beste kans om vanaf rechts het zestienmeter gebied binnen te gaan en hij schoot de bal in de korte hoek maar de keeper zat er goed bij dus de eindstand was 3-3, toch een puntje gepakt na een 1-3 achterstand.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Flevoboys D8.