Nieuws

DESZ D3G behaalt 1 punt in de polder

Auteur: Marjan Rosloot.

Donderdag 17 maart | Zaterdagmorgen moesten we al vroeg bij DESZ aanwezig zijn 7:40 uur, want de wedstrijd Flevoboys D8 – DESZ D3G stond op het programma om 8:45 uur. Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig en konden we zo met 5 auto’s richting Emmeloord vertrekken. Het beloofde een mooie ochtend te worden, de zon was er al vroeg bij en er was niet veel wind.

Na een moeizaam start van de wedstrijd, 2x een lekke/zachte wedstrijdbal, moest de bal van DESZ als wedstrijdbal fungeren. De jongens en meiden van DESZ gingen meteen volop in de aanval. Het zag er veel belovend uit, een paar mooie kansen. Flevo Boys kwam nog niet echt in het spel voor, een aantal keer een aanval, maar die strandde wegens buitenspel. Ineens na 15 minuten brak Flevo Boys uit met een spetterende aanval richting de goal, die vandaag voor de 1e maal door Joost werd verdedigd. Helaas voor DESZ lag de bal zo achter Joost. Tegen de verhouding in kwam Flevo Boys op voorsprong. Gelukkig bleef DESZ aanvallen en kwam daar de verdiende treffer gemaakt door Jarno. Ook Mikel had nog een mooie kans, maar helaas ontfutselde Flevo Boys de bal van DESZ en gingen ze in 1 streep richting Joost, 2-1. Niet veel later viel ook de 3-1.

Rust. Snel naar de kleedkamer voor wat drinken en een peptalk van Roel.

Na de rust ging het nog bijna mis, gelukkig werd het doelpunt van Flevoboys afgekeurd, omdat er buitenspel was geconstateerd. DESZ had inmiddels gewisseld van doelman, Simon had weer plaatsgenomen tussen de pallen. DESZ ging weer volop in de aanval met Jarno voorop, die een paar mooie kansen helaas niet af maakte. Gelukkig kwam de bal bij voet van Nick terecht die de bal met een mooi afstandsschot achter de keeper in de netten deed belanden 3-2. Nog even volhouden een gelijkspel zou zeer verdiend zijn. En gelukkig weet Jarno nog net voor het eind de gelijkmaker te maken. Helaas voor DESZ, besloot de scheidsrechter nadat de officiƫle speeltijd voorbij was af te fluiten. Als de wedstrijd iets langer had geduurd, had DESZ zeker de 4e goal kunnen maken en de winst mee naar Zwartsluis kunnen nemen. In het voetbal heb je geen ALS, alleen de eindcijfers tellen mee, maar in dit geval wil ik de jongens en meiden van DESZ D3G toch een compliment geven voor de strijd die jullie hebben geleverd, wat een mooie wedstrijd opleverde voor de toeschouwers en toch resulteerde in 1 punt.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams