​DESZ D2 wint de derby in Genemuiden

Auteur: Milo Smit. Foto's: 2

Maandag 9 februari | Zaterdag 7 februari om negen uur vertrokken we naar Genemuiden met nog twee spelers uit de DESZ D3 Mikel van der Kamp en Simon Geertman, later in de wedstrijd kwam Max van Dijk uit de DESZ D1 er nog bij.

In de kleedkamer kregen we te horen wat we moesten doen. Toen we het veld opkwamen deden we de yell en kon de wedstrijd beginnen. De scheidsrechter floot af. Het begin was rommelig van DESZ maar ook van Genemuiden. De bal werd wat rond gespeeld en er gebeurde nog niet echt iets spannends. Wat corners, maar het leek nog niet echt ergens op.

Toen brak Genemuiden door, maar door de verdediging werd die weggewerkt, corner. De corner werd genomen en je kon niet echt zien wat er gebeurde en op de een of andere magische wijze werd de bal de goal in getrapt 1-0. Er werd nog even gespeeld en toen floot de scheidsrechter af, rust.

We hadden het even over de wedstrijd en we konden het veld weer op. Direct aan het begin van de tweede helft kon je merken dat er beter gevoetbald werd. En zo ontstond er een kans de bal werd naar Kevin gepast en hij schoot keihard de goal in 1-1.

Maar Genemuiden werd ook nog even gevaarlijk. Ze braken door het middenveld, in de verdediging ontstond een duel. Er werd geschoten, de bal leek richting de goal te gaan maar hij ging nog net over. Met nog een kleine tien minuten te gaan maakte DESZ nog een aanval. Kevin kreeg de bal en paste hem naar Milo, die gaf hem voor op Daniel. Daniel maakte een sliding op de bal en de keeper was kansloos. De bal ging de goal in 1-2.

We speelden nog even en Genemuiden zakte wat in. Daar kwam eindelijk het eindsignaal van de scheids, gewonnen! We maakten nog een foto en liepen het veld af. In de kleedkamer maakte we nog een feestje en we gingen met een goed gevoel terug naar huis.