Nieuws

DESZ D2 weer een ronde verder!

Auteur: Tim Kerssies.

Maandag 28 maart | ​Zaterdag 26 maart stond de bekerwedstrijd uit tegen Blokzijl D1 op het programma. Van een ideale voorbereiding was geen sprake aflopen week. Maar liefst 4 spelers moesten afzeggen wegens blessures of ziekte. Gelukkig kon er op tijd vervanging geregeld worden.

Op de wedstrijddag was de spanning voelbaar bij het team. Wesley en Nick hadden de jongens en meiden in de voorbespreking zo op scherp gezet dat erbij het vertrek alleen maar focus was op de wedstrijd. Het team begaf zich direct naar de auto's en de ouders volgden hen en vertrokken. De spanning en focus was van die mate dat iedereen Wesley en Nick vergaten mee te nemen. De heren stonden nog bij de kantine terwijl hun team al onderweg was naar Blokzijl. Na wat telefoontjes en heen en weer gerij van wat auto's konden de trainers bij het begin van de wedstrijd aanwezig zijn. Ondertussen had Klaas de warming-up geregeld en de opstelling doorgenomen.

Aan het begin van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden. En kon deze wedstrijd eindelijk beginnen. De teams waren aan elkaar gewaagd en er mocht stevig gevoetbald worden van de scheids. Echte kansen werden door beide teams niet gecreëerd en goed voetbal was er ook niet bij. Het was duidelijk beide teams gingen voor het resultaat en niet voor fraaie en mooie acties. Of toch wel? Aan het einde van de eerste helft kreeg Jona het op zijn heupen en schoot prachtig van grote afstand in de kruising 0-1. Later nog een bal op de lat en dan hebben we de hoogtepunten wel gehad in de eerste helft.

De tweede helft kunnen we kort zijn. Alles voor het resultaat voor DESZ. Op een knollenveld, met spanning in de benen en veel fouten aan beide zijdes werden er maar weinig kansen gecreëerd. DE kreeg dan nog de beste kansen van de twee. Ondertussen waren er heel wat ouders en belangstelden vanuit Zwartsluis gekomen om deze wedstrijd te zien. Ook bij hen was de spanning voelbaar en dat uitte zich af en toe in fanatiek aanmoedigen van onze jongens en meiden. En na herhaaldelijk kenbaar makend door het publiek dat de wedstrijd erop zat werd er eindelijk afgefloten. De Cupfighters van DESZ gaan door. Waar een ieder op zijn eigen manier deze wedstrijd verwerkt zijn het vooral de spelers die blij zijn en juichen. Op naar de volgende ronde.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams