​DESZ D2 trekt weer aan het kortste eind ondanks goede eerste helft

Auteur: DESZ D2 supporter. Foto's: 24

Maandag 13 april | De zwarte waterderby staat op het inhaal programma voor de D2 van DESZ. Het is inmiddels de vierde wedstrijd in de 2e klasse en de ploeg verlangt naar een overwinning zou het dan vandaag gaan lukken? Het was 7 februari 2015 toen de ploeg van leider Jaap en Pascal voor het laatst een overwinning op papier schreef. Laat dit nu ook in en tegen D2 van Genemuiden zijn geweest .

Maar ja de ploeg was nu natuurlijk wel gewaarschuwd door deze oefenpartij in februari van dit jaar. Een vraag richting Jaap of hij de spelers scherp had werd dan ook beantwoord met " de voorbereiding was goed en nu is het dus aan de hun om het te laten zien "

De wedstrijd begon en het was eerst een beetje spelden prikkies uitdelen eerst de thuis ploeg en daarna de rood witten, echte kansen kon je het nog niet noemen.

Deze ontstonden na een minuut 7 wel voor Genemuiden de ploeg kreeg in de gaten dat als het hun spits aanspeelde er gevaar ontstond want deze jongen had een goede trap in de benen en kon de links en de rechts buiten makkelijk bedienen. In de 9 minuut was het dan ook raak en stond de ploeg uit Genemuiden voor met 1-0 .

Jaap probeerde vanaf de kant de jongens moed in te praten en de boys uit Zwartsluis pakten dit goed op er de wedstrijd sloeg om er werden kansen gecreëerd , maar de gelijkmaker valt pas in de 25 minuut door een schot van Peter Timmerman die de bal uit de rebound goed raakt en er is geen grijpen aan voor de keeper 1-1. De kansen die volgen worden ook niet benut en blijft het tot het rustsignaal 1-1 waar de ploeg eigenlijk voor moest staan met zeker 2 doelpunten verschil.

Na de rust is het de thuisploeg die aanzet maar de verdediging van DESZ bied goed weestand de 10e minuut na rust moet Aron in actie komen een speler van Genemuiden komt alleen op hem af en maar Aron wint dit één op één duel en blijft het nog steeds 1-1. Dan is het de aanvoerder Jordy van de thuis ploeg die initiatief neemt en de bal uit een corner in het doel van DESZ kopt 2-1 .

De roodwitten zetten alles in en proberen van alles om de gelijkmaker er weer in te schieten maar het wil niet lukken , en 10 minuten voor tijd krijgt de thuisploeg een cadeau van de scheidsrechter door uit het niets een vrije trap te geven op een hele mooie plek , moet wel gezegd worden dat deze er fantastisch in word gekruld en de wedstrijd is beslist 3-1 .

De koppies van de DESZ spelers gaan hangen en direct na de 3-1 word door slecht uitverdedigen de 4-1 binnen geschoten en is het over en uit voor DESZ , de eerste helft is er hard gewerkt en goed gevoetbald alleen de kansen die er waren werden niet benut ,de tweede helft ging de ploeg te veel tegen zichzelf voetballen en kwam het er niet meer uit .

Nu op naar volgende week weer een derby nu thuis tegen de koploper VHK .