Nieuws

DESZ D2 trekt aan het langste eind na spannend duel

Bekijk alle foto's!
Auteur: Laurens en Brenda. Foto's: 9

Vrijdag 18 maart | Na de bekerwinst tegen Scharnegoutem'70 D1 stond afgelopen zaterdag 12 maart de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma tegen Ruinerwold D1. Een tegenstander waarvan op 20 februari in een oefenwedstrijd nog was verloren met 2-1.

DESZ kiest gelijk vanaf het begin van de wedstrijd de aanval. Remco Sol neemt de aftrap met Rienke Mooiweer en paast de bal naar Ali Abdulgadir, deze dribbelt gelijk iedereen eruit en schiet hem rakelings naast.

Niet veel later gaat Simon Geertman een-twee aan met Laurens Schuurman en bezorgen de bal bij Rienke Mooiweer. Rienke aarzelt geen moment en speelt de bal direct door, op haar aangeven is het Remco Sol die de 1-0 voor zijn rekening neemt.

Direct daarna is het dezelfde Remco die nog een grote kans krijgt maar die gaat helaas voor DESZ langs de verkeerde kant van paal.

Ruinerwold probeert een antwoord te vinden op het spel van de Sluzigers. Ze voeren de druk op en krijgen de 1-1 cadeau, Lars Riezebosch wil de bal terug spelen op Jurjen van der Vegte maar die beland onfortuinlijk in het eigen doel.

DESZ is even de weg kwijt en is het onrustig achterin. De spits onderschept de bal en laat zowel Dave aan het Rot als Jurjen kansloos en zet de gasten op een 1-2 voorsprong.

Het is nog niet gedaan, want even later laat dezelfde voorwaartse van Ruinerwold zijn kwaliteit nog een keer zien en laat ook nog eens de 1-3 aantekenen. Gelukkig is het Rienke die nog voor de rust de 2-3 in het doel van de tegenstander doet belanden en gaan we rusten….

Na rust is het Ruinerwold wat weer de kansen krijgt en is het keeper Jurjen van der Vegte die met een aantal mooie reddingen er voor zorgt dat het nog steeds 2-3 blijft.

Door goed overspel op het middenveld is het Tiemen van Dijk die voor de gelijkmaker zorgt. Het spel golf op en neer en het blijft erg spannend. Blijft het gelijk of gaat er toch nog één van de twee met de winst er van door?

Het is DESZ die aan het langste eind trekt en uit een corner van Remco Sol is het Laurens, die van buiten het zestienmeter gebied en de 4-3 achter de keeper van Ruinderwold laat vallen.

Niet veel later fluit de man in het zwart voor de laatste keer en vieren de gladiatoren van DESZ D2 de eerste overwinning van het voorjaar in de competitie!

Aanstaande zaterdag wordt er uitgespeeld tegen SJO WIJC in de Wijk. Maar z et al vast 26 maart in uw agenda, want dan spelen de cupfighters van DESZ D2 voor de halve finale in de KNVB Beker tegen Blokzijl D1 aan de Kanaalweg 4 in Blokzijl!

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams