DESZ D2 opnieuw in de koker!!

Auteur: Nick van der Haar.

Woensdag 28 oktober | Zaterdag 24-10-2015 stond de bekerwedstrijd DESZ D2 – Urk D4 op het programma. Als we naar de stand in de competitie van de tegenstander kijken kon het wel eens een lastige pot worden, 5 gespeeld 15 punten 32 doelpunten voor 6 tegen. Vanwege de kleine(re) opkomst op trainen deze week dit i.v.m. de vakantie is er toch goed getraind en leken we helemaal klaar voor deze wedstrijd.

Om 09:45 zat iedereen dan ook netjes boven voor de wedstrijd bespreking. Naar een goede warming en gelikte foto(Henk Kuik, bedankt!) stonden de jongens en meiden dan ook klaar om de bal te laten rollen. Naar 5 minuten aftasten kwamen we goed in ons spel en werd de bal lekker rondgetikt. In de 12e minuut resulteerde dit dan ook in de eerste echte kans van de wedstrijd en dit was meteen raak en jawel het was Tiemen die op aangeven van Remco zorgde voor de 1-0.

Vanaf de 1-0 speelde DESZ erg goed en werd er veel druk vooruit gezet dit zorgde er dan ook voor dat wij in de 18e minuut een corner kregen. Voor ons als trainers was het dan ook super om te zien dat deze corner kort werd genomen (precies zoals afgesproken!!!) door Remco, hij legde de bal klaar op de zestien waar Sven al klaar stond om hem mooi in de verre hoek te krullen, 2-0!

Ook was het Urk die prima voetbalde alleen hadden wij het geluk met doelman Jurjen die in 5 minuten tijd twee keer een 1op1 ons met prima reddingen wist te reden. 2 minuten voor rust is het Urk met een vrije trap welke niet goed werd genomen, een prima lange bal richting de voorop gebleven Remco en Tiemen zorgde voor de perfecte counter. Middels een geweldige combinatie tussen de 2 aanvallers kwam Remco alleen voor de keeper te staan en was het voor hem een koud kunstje om de 3-0 binnen te schieten.

Rust!

In de rust hebben jongens dan ook te horen gekregen dat er goed gevoetbald werd en dat we lekker zo door moest gaan.

2e helft.

In de 2e helft begonnen we prima en zetten veel druk op het doel van Urk. Dit resulteerde dan ook in 2 goede kansen 1 voor Remco en 1 voor Sven. Het was de keeper van Urk die ervoor zorgde dat het 3-0 bleef. Na deze 2 kansen was het goede voetbal van DESZ ineens verdwenen en was het Urk die het beste spel had, dit resulteerde in een 4 tal goed kansen voor Urk maar telkens was er wel een verdediger die er tussen zat een of de zeer goed keepende Jurjen.

Een kwartier naar rust kwam Urk met een goede aanval dan ook in onze 16, de spits kwam in positie om op doel te schieten maar werd vanachter aangetikt wat zorgde voor een penalty! Zou Jurjen dan wel te passeren zijn van 11 meter…… het antwoord was natuurlijk NEEEE, zoals ik al zei hij keepte hij uitstekend en leek vandaag niet te passeren. Helaas was niets minder waar en weet Urk 8 minuten voor tijd toch te scoren, 3-1!

De laatste minuten van de wedstrijd hebben beide teams nog 2a3 goede kansen gekregen om de wedstrijd te beslissen of om terug te komen maar er werd niet meer gescoord. Wij zijn een ronde verder!!!

We hebben vandaag een prima teamprestatie geleverd met een zeer goed voetballende 1e helft en een wat mindere 2e helft maar waarin wel hard werd gewerkt om de overwinning over de streep te trekken. Aankomende weken zullen zoals de stand laat blijken waarschijnlijk mooi en spannende weken worden met wedstrijden tegen de nummer 5,4 en 1.

Zaterdag begint de mooie reeks met een thuiswedstrijd tegen Vitesse D1 om 10:30uur op sportpark de Cingellanden u bent van harte welkom.