DESZ D1 wint overtuigend in Hoogeveen

Auteur: Janiek Overmars.

Dinsdag 1 december | We begonnen met een goeie warming up dus dat beloofde veel goeds. En dat was ook zo want al na 30 seconden scoorde Janiek door de bal net voor de voeten van de keeper weg te tikken en miste niet voor het lege doel; 0-1.

Na de 0-1 kreeg HZVV twee hele grote kansen maar gelukkig had Joël twee geweldige reddingen in huis en hield ons op de been. Er werd een doelpunt van HZVV afgekeurd vanwege een handsbal. Net na de handsbal kreeg Janiek een goeie bal van Sven alleen Janiek draaide de verkeerde kant op en daardoor kon de verdediger de bal net wegwerken. Op slag van rust viel het tweede doelpunt. Door een counter uit het boekje na een goeie dieptepass van Maarten op Janiek die de bal goed breed gaf op Bram: die faalde niet: 0-2.

De hele 2de helft domineerde DESZ door constant druk op de bal te hebben, HZVV kwam er niet meer uit en dat leidde tot veel kansen en goed voetbal voor DESZ. Maarten scoorde halverwege de 2de helft maar deze werd afgekeurd door de scheids (die de regels niet helemaal kende). Nog geen minuut later scoorde Janiek de 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Met nog 15 minuten op de klok kreeg DESZ nog wel wat kansen alleen daar kwam geen doelpunt uit. De scheids floot af. 0-3 gewonnen!!!!

Volgende week zaterdag staat de spannende wedstrijd tegen concurrent en koploper Olympia '28 op het programma. Op deze 5 december spelen we thuis om 9.00 uur! We hopen op veel publiek.