DESZ D1 onderuit in derby tegen Olympia 28 D1

Auteur: Joël Reinders.

Maandag 21 september | Vol goede moet gingen de jongens van DESZ D1 naar Hasselt, de recente overwinning op de Olympiaden nog vers in het geheugen. Dus ook vandaag kan er gewonnen worden.

Na de warming-up in de regen en de laatste aanwijzingen van de coach, start de wedstrijd om 10:30 uur. DESZ kwam niet overtuigd uit de startblokken. Olympia 28 weet kansen te creëren en weten zich gesteund door een groep fanatieke supporters. De verdediging van DESZ heeft het zwaar. Halverwege de eerste helft wordt er gescoord, 1-0.

In de tweede helft lijkt het al snel 2-0 te worden, echter het is buitenspel en het doelpunt wordt terecht afgekeurd. DESZ komt beter in het spel en laat meer aanvallend voetbal zien. Echte kansen worden nog niet gecreëerd. Vervolgens een corner voor DESZ echter de bal treft het net niet.

Olympia zit niet bij de pakken neer, hoewel de grensrechter vlagt voor buitenspel wordt het doelpunt goed gekeurd 2-0. DESZ blijft vol houden maar het vuur is er toch een beetje uit. Enkel ogenblikken voor het eindsignaal is onze keeper kansloos en staat de eindstand 3-0 op de borden.

Volgende week spelen we thuis tegen SVBO uit Barger-Oosterveld. Komt allen !!!