DESZ D1 hervat competitie met nipte winst op Olde Veste

Auteur: Joël Reinders.

Maandag 9 maart | Steenwijk – Zaterdag 7 maart stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Na de nodige oefen wedstrijden gespeeld te hebben kriebelt het weer bij de mannen van D1 op de succesvolle reeks in het najaar, in het voorjaar voort te zetten. Om 7.45 uur werd koers gezet richting Steenwijk voor de wedstrijd tegen Olde Veste D2, de nummer 4 in de competitie.

Even voor 9.00 uur geeft de scheidsrechter het startsignaal en Olde Veste trapt af. Er wordt direct een aanval ingezet en ze zijn ook direct gevaarlijk voor het doel van DESZ. Gelukkig leidt dit niet tot het beoogde resultaat van de Steenwijkers en blijft het 0-0. Kort daarna is er een corner voor DESZ, bijna raak. Daarna weer een kans maar ook nu helaas zonder resultaat. DESZ gaat door met aanvallen maar weet de bal niet in de netten te krijgen. Ook zijn er de nodige kansen voor Olde Veste, maar de verdediging van DESZ weet de echte kansen te voorkomen.

Al vrij snel een blessure behandeling van Olde Veste. Maar ons eerste D-team laat de kop niet hangen en weet er de nodige corners uit te slepen, echter laat het na dit om te zetten in klinkende doelpunten.

Na circa 20 minuten worden Remco en Maarten het veld ingestuurd en mogen Mika en Janniek even op adem komen. Vervolgens een harde bal van Olde Veste op de lat van het doel van DESZ. De teams houden elkaar aardig in evenwicht, hoewel er wel wat meer activiteit op de helft van de thuisspelers is. Kort voor rust nog een redding door de keeper van DESZ en een ieder kijkt reikhalzend uit naar de thee.

Na rust beginnen Dave en Raoel op de bank en al snel weet Riekelt een mooie kans te creëren. Helaas net naast. Vervolgens weer een hoekschop voor de Bleistarten. Ook nu weer niet met een doelpunt tot gevolg. Even later wordt er opnieuw een aanval door DESZ opgezet en treft de bal het net van de spelers uit "het roofnest van het noorden". Helaas wordt het doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel….. Maar op dat moment lijkt de wedstrijd wel te kantelen en gaat DESZ nog actiever op jacht naar de 0-1. Circa 5 minuten later is het dan zover en staat 0-1 (Riekelt) op de borden. Nu is het zaak dit vast te houden en daar waar mogelijk uit te breiden naar 0-2. Helaas lukt dit niet en heeft Olde Veste nog een paar gevaarlijke corners voor DESZ in petto.

Uiteindelijk is de eindstand 0-1 en gaat DESZ met 3 punten naar huis. In de loop van de morgen wordt duidelijk dat de directe opponent in de competitie, Alcides, van Staphorst verloren heeft. De koppositie van onze D1 wordt hiermee verder verstevigd en zo beginnen we allemaal aan een mooi voorjaarsweekend!