Nieuws

DESZ C2 pakt eerste drie punten

Auteur: Albert Visser.

Maandag 14 september | Zaterdagmorgen 12 september is zo’n echte voetbal morgen waar je als speler/trainer de hele week naar uit hebt gekeken. Lekker voetballen, de zon schijnt en het gras is lekker nat. Prima omstandigheden voor DESZ C2 om vandaag de 3 punten in Zwartsluis te houden. Dit na 3 bekerwedstrijden tegen zeer goede tegenstanders, die net een maatje te groot en te goed voor ons waren. En na een afstraffing in de eerste competitie wedstrijd van vorige week tegen de reuzen van Alcides uit Meppel.

SJO WIJCC2 is vandaag de tegenstander en op papier moeten we deze kunnen verslaan. Maar ja, het is voetbal. We beginnen even voor 9 uur aan de wedstrijd die wordt geleid door alleskunner Jan-Willem Oldenbeuving. Na 5 min komt DESZ beter in de wedstijd. Dan volgt een goede actie van Iris maar de bal wordt net gemist door Sven. Even later, aan de linkerkant, zet Max een aanval op met Kevin die de bal goed voorgeeft. Sven komt goed voor zijn man en kan de bal in het doel tikken. Yes 1-0 voor dit geeft de ploeg zelfvertrouwen en dan laat de ploeg zien dat ze goed kunnen voetballen.

WIJC komt niet meer onder de druk van DESZ uit. En Iris maakt al gauw de 2-0 en na 20 minuten maakt Frank met een geweldig afstandsschot er 3-0 van. Maar dan word de ploeg een beetje slordig gaan we weer te veel met de bal lopen. Waardoor WIJC iets beter in het wedstrijd komt en zelfs een grote kans krijgt maar gelukkig gaat de bal naast het doel van Tim. We gaan rusten met een 3-0 voorsprong.

Na de rust is DESZ weer scherp en laat het weer goed voetbal zien. De 4-0 is van Roy die een fraaie aanval afrond. De 5-0 is van Niels die goed inschuift en met een mooi geplaatst schot de keeper kansloos laat. Dan wordt het weer een beetje rommelig en door niet goed uitverdedigen van DESZ krijgt de spits van WIJC de bal op rand 16 en schiet deze zeer fraai achter Tim. DESZ is nu weer wakker en vanaf de aftrap is het Kevin die op aangeven van Luciƫnne de 6-1 maakt. Een prima wedstrijd van DESZ C2 waar in ze hebben laten zien dat het goed kan voetballen.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams