​DESZ C1 wint het Anneverhuismaat toernooi bij sv Zwolle

Auteur: Riekelt Pierik.

Dinsdag 31 mei | Zaterdag 28 mei stond er een toernooi in Zwolle voor C1 op het programma, Matthijs en Yvan waren er helaas niet bij en Stan liep nog steeds met een blessure. Maar zij werden goed vervangen door Marnix, Quinten en Luciënne.

De eerste wedstrijd was tegen ZFC Zuidlaren, deze wedstrijd ging gelijk op, allebei de teams kregen geen hele grote kansen. Maar dan opeens is er een hele grote kans voor ZFC, één op één met Aron, maar gelukkig wist Aron deze poging onschadelijk te maken. Er is hierna niet veel meer gebeurd want een wedstrijd duurde dan ook maar achttien minuten. De uitslag van de eerste wedstrijd is dan ook 0-0.

Na een wedstrijd rust te hebben moest DESZ aantreden tegen FC Meppel C1 op het tweede veld. DESZ had natuurlijk nog een appeltje te schillen met de Meppeler Muggen omdat hun de kampioenswedstrijd wonnen in Meppel. Weer ging het gelijk op, totdat Mika van ver een schot op het doel van de Meppel loste…. de keeper van Meppel maakte een gigantische fout (polletje) en DESZ kwam voor met 1-0! DESZ ging iets achteruit om te verdedigen en Meppel kreeg nog een aantal kansjes maar wist hieruit niet te scoren. DESZ wint dus haar tweede wedstrijd met 1-0.

Na weer een wedstrijdje bijkomen, moest DESZ weer aan de bak. Dit keer tegen OZC C1 uit Ommen. Deze wedstrijd was echt voor DESZ want, we stonden bijna de hele tijd op de helft van de tegenstander te voetballen. En uiteindelijk kwam Mika in de negende minuut tot een schot een scoorde, niet veel later in de veertiende kwam er weer een goal, en door niemand minder dan wederom Mika! DESZ speelde deze wedstrijd voor de rest gemakkelijk uit met nog wat kansjes, maar de stand bleef bij 2-0.

En dan de vierde en laatste wedstrijd…tegen de betere tegenstander GVAV-Rapiditas C1 uit Groningen. We begonnen net als onze tegenstander redelijk aan de wedstrijd, tot aan de tiende minuut want toen ging het volledig fout bij DESZ. GVAV-Rapiditas scoorde de 1-0. Na de aftrap wist hun spits opnieuw te scoren door een stomme fout van de verdediging en werd de stand verdubbeld. Het was overleven voor DESZ, maar even later was er weer een doorbraak van GVAV-Rapiditas en Aron kon helaas net niet bij het schot en de bal stuiterde er weer in en het werd 3-0. Dit was de uitslag van de laatste wedstrijd.

Nu was het wachten voor de Sluzigers, want ze waren al vroeg klaar en de rest van de poule moest nog een paar wedstrijden en DESZ moest een uur wachten. Maar het was het wachten waard want, de uitslagen waren positief voor DESZ en we waren eerste! Na een prachtige beker in ontvangst te nemen en nog een paar kiek'ies te schieten ging de hele groep terug naar DESZ om daar lekker wat te drinken en eten, en natuurlijk nog even een balletje te trappen!