DESZ C1 oefent in het IJsseldelta stadion tegen PEC Zwolle 015

Auteur: Tom O'dowd.

Dinsdag 29 maart | O​p woensdag 24 februari speelde DESZ C1 een oefenwedstrijd in het IJsseldelta stadion van PEC Zwolle, tegen de dames van PEC Zwolle onder de 15 jaar.

Na de warming-up, begon de wedstrijd om 19:30 uur. De meiden van PEC Zwolle begonnen goed en maken het ons al snel lastig om aan te vallen. Als DESZ er toch een keer doorheen komt, is het ook meteen raak. Uit een mooie voorzet van Olaf Nieborg is Riekelt Pierik met zijn hoofd doeltreffend (PEC Zwolle O15 0–1 DESZ C1). Hierna blijft DESZ het lastig vinden om te scoren, maar ook de PEC Zwolle krijgt niet veel kansen en wordt het rust.... als beide teams weer op het veld komen voor de tweede helft, wordt er eerst een teamfoto gemaakt als herinnering.

In het tweede bedrijf is het Matthijs de Wit, die nog maar net in het veld gekomen, uit een mooie aanval de tweede treffer voor zijn rekening neemt (PEC Zwolle O15 0–2 DESZ C1) De dames van PEC Zwolle blijven het proberen. Maar wanneer Matthijs, weer eens te snel voor zijn tegenstandster langs de vleugel demarreert, geeft hij de goalie van PEC Zwolle het nakijken, en maakt hij zijn tweede van de avond (PEC Zwolle O15 0–3 DESZ C1)

DESZ heeft het betere van het spel in de tweede helft en er komen ook meer kansen voor de Sluzigers maar die worden helaas niet verzilverd. Uiteindelijk wordt er niet meer gescoord en zo eindigt het treffen tussen de dames van PEC Zwolle O15 en DESZ C1 in een 3-0 overwinning voor de mannen uit Zwartsluis.

Het was een leuke avond voor de spelers en toeschouwers van DESZ C1.

Impressie van de wedstrijd, gemaakt door Jaap Schuurman.