​DESZ C1 in de slotfase voorbij Steenwijkerwold/Willemsoord C1

Auteur: Stan Bakker.

Dinsdag 22 maart | Op zaterdag 12 maart speelde DESZ C1 de uit wedstrijd tegen de combinatie Steenwijkerwold/Willemsoord in Steenwijkerwold.

De wedstrijd begon om 13:00 uur we speelden op veld 2. Na ons te hebben omgekleed in kleedkamer 8 en de opstelling bekend was gemaakt gingen we naar het veld om te beginnen met het opwarmen van spieren. Tijdens de warming-up werd werd er vaak gefoeterd door zowel de spelers als de aanwezige leiding dat het veld in een slechte staat verkeerde.

De wedstrijd begon niet geweldig maar DESZ probeerde wel te voetballen maar door het slechte veld was dat bijna onmogelijk. Steenwijkerwold/Willemsoord creëerde niet veel kansen en DESZ kon ook niets afdwingen en was amper gevaarlijk voor het doel van de tegenstander.

In de tweede helft was dot de eerste tien minuten niet veel beter, maar DESZ probeerde ondanks de omstandigheden wel te voetballen. Toen de wissels erin kwamen werd het gevaarlijker voor de goalie van Steenwijkerwold/Willemsoord. Het was Matthijs de Wit die de doelman het nakijken liet, en de voor de 0-1 tekende.

Enkele minuten later Mika gevloerd op de rand van het zestienmetergebied en kon Matthijs aan leggen voor zijn specialiteit. Helaas belandde deze op de kruising van het doel van de tegenstander.

De combinatie probeerde de gelijkmaker te forceren en daardoor kwam er wat meer ruimte voor de Sluzigers. Na een corner voor de ontvangende partij werd de bal onderschept en werd Mattijs gelanceerd en vertrok hij vertrok richting het doel van Steenwijkerwold/Willemsoord. In eerste instantie mistte hij maar in de rebound kon hij de overwinning toch veilig stellen.

Daarnaar zijn er niet veel kansen meer gekomen en was de wedstrijd afgelopen. Drie punten rijker en we gingen terug naar de Sluus met een goed gevoel!