​DESZ boekt zwaarbevochten zege

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 2 december | DELFZIJL – De verre rit naar Delfzijl heeft het vlaggenschip van DESZ drie punten opgeleverd. In de wedstrijd tegen NEC kwamen de rood-witten vlak voor rust op voorsprong. Na de theepauze bleef deze stand lang gehandhaafd en golfde het spel veelvuldig op en neer. Pas in blessuretijd waren het de Sluzigers die het duel beslisten: 0-2.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd. Dit leverde hen in korte tijd twee mogelijkheden op. Tom Kisjes en Etiënne Moorman waren echter niet trefzeker. In de 7e minuut stelde de thuisploeg hier een grote mogelijkheid tegenover. Na een aanval over de linkerzijde van het veld werd één van de aanvallers vrij gespeeld. Hij knalde het leer op de lat.

Na deze hectische beginfase golfde het spel op en neer. De rood-witten opereerden daarbij iets daadkrachtiger, wat hen nog enkele mogelijkheden opleverde. Remco Lachenal en Kisjes waren dichtbij de openingstreffer. Eerstgenoemde zag zijn inzet vanaf de doellijn gered worden, terwijl laatstgenoemde op de sluitpost van de gastheren stuitte.

Op het moment dat het er alle schijn van had dat de brilstand mee werd genomen naar de theepauze, kwamen de rood-witten alsnog op voorsprong. Kisjes werd binnen het zestienmetergebied naar de grond gewerkt, wat DESZ een strafschop opleverde. Deze werd benut door Danny Moorman (archieffoto): 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Het spelbeeld wijzigde na rust nauwelijks. Wel werden beide ploegen slordig, waardoor er van goed voetbal geen sprake meer was. In de 52e minuut kwamen de Sluzigers goed weg. Na een aanval over links werd het leer voorlangs geschoven. De rood-witten kregen vervolgens ook enkele mogelijkheden.

Zo was Etiënne Moorman zo'n twintig minuten voor tijd dichtbij een verdubbeling van de marge. Hij wist het leer net niet binnen te tikken. Krap tien minuten later leek die verdubbeling er alsnog te komen. Gerjan Konterman kopte het speeltuig namelijk tegen de touwen, maar werd teruggefloten wegen buitenspel.

Met het uitblijven van de beslissing, en met nog tien minuten op de klok, brak een spannende slotfase aan. De gastheren gingen hierin met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, waardoor zij tegelijkertijd steeds meer ruimte lieten aan de gasten. Gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. DESZ, daarentegen, was dat wel. In blessuretijd waren zij zelfs trefzeker. Een lange bal van Renee Agterhuis werd door Danny Moorman op waarde geschat en gepromoveerd tot een doelpunt: 0-2. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 0-2.

Volgende week speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen De Griffioen. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.