​DESZ boekt zesde thuiszege op een rij

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 27 november | ZWARTSLUIS – De hoofdmacht van DESZ heeft een belangrijke thuiszege geboekt tegen SCD'83. De tegenstander, voor de wedstrijd nog derde in de tussenstand, zag de gastheren al voor rust eenmaal scoren. Na de theepauze voegde de thuisploeg hier nog drie treffers aan toe. In de laatste minuut van het duel deden de bezoekers nog wat terug: 4-1.

Zoals wel vaker begonnen de rood-witten goed aan de wedstrijd. Al gauw waren zij ook gevaarlijk, met name via Cor Koning (archieffoto). Tweemaal slaagde hij er niet in om het leer over de doellijn te werken. Ook Ronny Bakker was in deze fase dichtbij een treffer. Hij stuitte echter op de doelman van de gasten. Aan de andere zijde van het veld moest Renee Agterhuis eenmaal handelend optreden.

Na deze doelpuntloze beginfase hielden de beide ploegen elkaar enigszins in evenwicht. Toch was het enkele minuten voor rust raak voor de thuisploeg. Na een standaardsituatie slaagde Tom Kisjes er in om het speeltuig achter de doelman van de bezoekers te werken en daarmee de ruststand te bepalen: 1-0.

Na de theepauze beleefde DESZ een iets mindere fase. De ploeg had weliswaar weinig te duchten van de gasten maar leed teveel balverlies. De strafschop die de gastheren zo'n twintig minuten voor tijd kregen was dan ook welkom. Danny Moorman werd onreglementair gestuit in het penaltygebied, wat zijn ploeg een penalty opleverde. Moorman verzilverde deze zelf: 2-0.

Kort hierna breidden de Sluzigers de score andermaal uit. Zij verdienden een vrije trap welke indraaiend werd getrapt door invaller Karlo Naberman. De linkspoot verstuurde de bal in de richting van de eerste paal, waar deze tot verrassing van velen ineens binnen sloeg na een lichte touché van een tegenstander: 3-0.

Het verzet van de gasten was hierna definitief gebroken. Dit stelde DESZ in staat om nogmaals te scoren. Ditmaal was Kisjes de doelpuntenmaker: 4-0. De eindstand werd echter pas in de laatste minuut bepaald. Na een fout in de rood-witte verdediging wist Marc van der Graaf te profiteren: 4-1.

Volgende week speelt DESZ de laatste uitwedstrijd van 2016. Fit Boys is dan de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Noord-West.

1-0 Tom Kisjes
2-0 Danny Moorman (pen.)
3-0 Karlo Naberman
4-0 Tom Kisjes
4-1 Marc van der Graaf

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Gerjan Konterman, Robbert Elken, Robin Schoonewelle (Karlo Naberman), Dimitri Kamerling, Robin Rook (Remco Lachenal), Tom Kisjes, Cor Koning (Ajay de Gier), Danny Moorman, Ronny Bakker.