​DESZ boekt vierde thuiszege

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 19 november | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ blijft zonder puntverlies in eigen huis. Ditmaal werd Omlandia opzij gezet. De rood-witten legden de basis voor de driepunter in de eerste helft door twee keer doel te treffen. Na de theepauze waren zij niet meer trefzeker. Hetgeen ook gold voor de bezoekers: 2-0.

Nadat het veld bladvrij was gemaakt werd rond half 3 afgetrapt. Binnen enkele minuten waren de bezoekers al dichtbij de openingstreffer. Na een voorzet vanaf links kon de bal ongehinderd op doel worden gekopt, echter stond Renee Agterhuis op de juiste plek. In de fase hierna namen de gastheren het heft in handen, zonder echt gevaarlijk te worden.

Tot in de 18e minuut. Robin Rook ontving het leer aan de rechterzijde van het veld en zette een aanval op. Na een soepele één-twee ontving de middenvelder het leer op de rand van het zestienmetergebied, waarvandaan hij besloot uit te halen. Het speeltuig belandde via de paal tegen de touwen: 1-0.

Ook na de openingstreffer hielden de gastheren de wedstrijd onder controle. Geduldig ging de ploeg op zoek naar een uitbreiding van de score. Deze kwam er vlak voor rust. Een van achteruit opgezette aanval bracht de bal tot bij Etiënne Moorman, die het leer handig door stak naar Danny Moorman. Hij verschalkte de sluitpost van Omlandia bekwaam: 2-0. Kort hierna was Cor Koning dichtbij een vroege beslissing. Hij zag de doelman redding brengen. Ruststand: 2-0.

Na de theepauze wijzigde het spelbeeld niet. DESZ had weinig te duchten van haar tegenstander, ook al moest de thuisploeg bedacht blijven op snelle uitvallen. Tot echte kansen kwamen beide teams lange tijd niet. Pas na ruim twintig minuten was er weer een moment van opwinding. Invaller Tom Kisjes ramde de bal op de dwarsligger.

Tien minuten later waren het opnieuw de rood-witten die van zich deden spreken. Koning krulde het leer net naast met links. De bezoekers lieten zich overigens niet geheel onbetuigd. In de eindfase van de wedstrijd waren zij tweemaal gevaarlijk. Even zo vaak belette Agterhuis hen het scoren. Eerst verwerkte hij een schot tot corner, om vervolgens redding te brengen op een kopbal. Eindstand: 2-0.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij Zuidhorn. Aanvang: 15.00 uur, Johan Smidpark.