​DESZ boekt ruime zege op Vitesse'63

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 16 oktober | ZWARTSLUIS - Het eerste elftal van DESZ heeft haar vierde overwinning op een rij geboekt. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse'63 maakten de rood-witten al voor rust het verschil door het net vijf keer te laten bollen. Een monsterscore leek hierdoor aanstaande, maar de Sluzigers verzuimden om deze in het tweede bedrijf daadwerkelijk op het scorebord te doen verschijnen. Slechts éénmaal haalden zij de trekker over: 6-0.

In de beginfase van het duel hielden de beide ploegen elkaar nog enigszins in de houdgreep. Kleine mogelijkheden waren er aan beide zijden. De grootste kans volgde in de 12e minuut, toen Tom Kisjes alleen voor de sluitpost van Vitesse'63 opdook. Laatstgenoemde was de aanvallende middenvelder echter de baas.

Dit bleek slechts uitstel van executie. Vijf minuten later was Kisjes alsnog trefzeker. Een indraaiende hoekschop van Danny Moorman belandde op zijn hoofd: 1-0. Twee minuten later liet Kisjes het rood-witte publiek andermaal juichen. Hij draaide op fantastische wijze weg en vond de verre hoek: 2-0.

Niet veel later waren de gasten dichtbij de aansluitingstreffer. Renee Agterhuis verrichte echter een prima redding. Vijf minuten later was het aan de andere zijde van het veld wel raak. Kisjes werd diep gestuurd over de rechterzijde van het veld en behield het overzicht. Hij bracht hiermee Moorman in stelling: 3-0.

Voor de theepauze waren de rood-witten nog tweemaal trefzeker. Eerst liet Kisjes zijn derde van de middag optekenen. Na een lange bal van Dimitri Kamerling produceerde hij een prachtige lob: 4-0. Kort hierna tilde Cor Koning de marge naar vijf. Na een fantastische bal van Moorman legde hij zijn directe tegenstander in de luren, alvorens de ruststand te bepalen: 5-0.

In de eerste fase na rust lieten de Sluzigers de teugels ietwat vieren. Tegelijk zakten de bezoekers in, met als doel de schade te beperken. Een uitbreiding van de score bleef hierdoor in eerste instantie uit. Tot in de 58e minuut. Moorman zette Kisjes alleen voor de keeper middels een ingenieuze voetbeweging, waarna laatstgenoemde een mooie stift uit de linkerpoot schudde: 6-0.

De thuisploeg ging hierna op zoek naar meer. Een krap kwartier voor het einde kregen zij hiertoe enkele mogelijkheden. Zo stuitte invaller Yaniek Elken op een tegenstander na een mooie aanval over meerdere schijven. Kort hierna werkte Moorman het speeltuig over na een mooie voorzet van Ajay de Gier.

Ook in de eindfase van het duel kregen de gastheren nog twee mogelijkheden. Zo schoof Robin Rook het leer naast. De grootste mogelijkheid was echter voor Yaniek Elken. Van dichtbij joeg hij de bal over. Een monsterscore bleef hierdoor uit. Na zo'n negentig minuten floot de scheidsrechter vervolgens voor het laatst. Eindstand: 6-0.

Volgende week speelt DESZ de bekerwedstrijd tegen zondag eersteklasser Alcides. Aanvang: 17.00 uur, sportpark Ezinge.

1-0 Tom Kisjes
2-0 Tom Kisjes
3-0 Danny Moorman
4-0 Tom Kisjes
5-0 Cor Koning
6-0 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Thijs Pereboom, Martijn van der Heide, Gerjan Konterman (Mark Elken), Jarno Nieborg (Robin Schoonewelle), Dimitri Kamerling, Robin Rook, Tom Kisjes (Yaniek Elken), Ajay de Gier, Cor Koning, Danny Moorman.