DESZ boekt oefenzege op BAS

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 11

Zondag 17 januari | ZWARTSLUIS – Na het gelijkspel in de oefenwedstrijd tegen Nijland van vorige week (1-1), heeft het eerste elftal van DESZ een oefenzege weten te behalen op derdeklasser BAS uit Biddinghuizen. De rood-witten legden in de eerste helft de basis voor de overwinning door driemaal te scoren. Na de theepauze troffen de Sluzigers nog één keer doel. De bezoekers deden nog wel wat terug: 4-2.

Na het eerste fluitsignaal van de arbiter nam de thuisploeg nagenoeg onmiddellijk het heft in handen. Via Remco Lachenal werden zij voor het eerst gevaarlijk. De doelman tikte zijn inzet naast. Enkele minuten later was het wel raak. Oog in oog met de sluitpost van BAS miste Danny Moorman in eerste instantie. Lachenal stond op de juiste plek om de rebound binnen te werken: 1-0.

Kort hierna konden de rood-witten opnieuw juichen. Rechtsback Erwin Geertman slingerde de bal in de richting van Gerjan Konterman, die na mistasten van een verdediger alleen voor de keeper van de bezoekers kwam te staan. De middenvelder rondde bekwaam af: 2-0.

Zo'n vijf minuten voor rust was ook de derde Sluziger' treffer een feit. Thijs Pereboom zag de voorwaartse beweging bij Cor Koning en bediende hem op maat. De spits hield het hoofd koel en zette eerst de goalie van BAS op het verkeerde been, om vervolgens binnen te schuiven: 3-0. Dit was tevens de ruststand.

In de periode na rust bleef DESZ de betere ploeg. Duidelijk was wel dat de gasten meer druk vooruit gingen zetten. Dit weerhield de gastheren er niet van om de score verder uit te breiden. Na een aanval over de linkerzijde werd Joël Danhof vrij gespeeld. Hij behield het overzicht en vond Koning bij de tweede paal: 4-0.

Met deze comfortabele voorsprong op zak diende zich een mindere rood-witte periode aan. De gasten trokken de veldverhoudingen gelijk en werden langzaam maar zeker gevaarlijk. Al gauw werd de door BAS geleverde inspanning beloond. Een handsbal leverde de ploeg een penalty op, welke tegen de touwen werd geschoven door de aanvoerder: 4-1.

Niet veel later waren de bezoekers nogmaals trefzeker. Een fout in de verdediging van de gastheren werd afgestraft: 4-2. Verder dan dit kwam BAS niet. Eindstand: 4-2.

Volgende week zaterdag speelt DESZ de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, thuis tegen NEC Delfzijl. Aanvang: 14.30 uur, Sportpark Cingellanden. Dinsdag wordt nog eenmaal geoefend. SVI is thuis de tegenstander, aanvang: 20.00 uur.

1-0 Remco Lachenal
2-0 Gerjan Konterman
3-0 Cor Koning
4-0 Cor Koning
4-1 Speler BAS
4-2 Speler BAS