​DESZ boekt oefenzege

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 25

Zondag 4 maart | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ heeft opnieuw een oefenwedstrijd winnend afgesloten. Waar vorige week SVM opzij werd gezet (1-2, red.), werd ditmaal gewonnen van Olympia'28. Voor rust kwamen de rood-witten op voorsprong. Na de theepauze voegden zij hier vier treffers aan toe, maar deden de gasten nog wel twee keer wat terug: 5-2.

Op een koud sportpark De Cingellanden werd rond half 3 afgetrapt voor het oefenduel tussen de streekgenoten. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de teams redelijk gewaagd aan elkaar. Toch kwam de thuisploeg al gauw op voorsprong. Dimitri Kamerling knalde het leer in de korte hoek en zag de sluitpost van de bezoekers mistasten: 1-0. Dit bleek tevens de ruststand.

Na de theepauze viel er meer te beleven. Binnen tien minuten na rust verdubbelden de Sluzigers de marge. Danny Moorman brak door en knalde het speeltuig diagonaal tegen de touwen: 2-0. Nog geen twee minuten later forceerden de bezoekers de aansluitingstreffer: 2-1. Kort hierna tekende Moorman voor de mooiste treffer van de middag. Met veel gevoel lobte hij de bal over de keeper: 3-1.

Andermaal deed Olympia'28 wat terug: 3-2. De rood-witten dienden vervolgens de genadeklap toe. Ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd waren zij tweemaal trefzeker via Moorman, die daarmee zijn totaal voor deze middag naar vier tilde: 5-2. Het verzet van de gasten was hiermee gebroken, waarna het duel voortkabbelde tot aan het eindsignaal. Eindstand: 5-2.

Volgende week komt koploper S.V. Bedum op bezoek bij DESZ. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.