​DESZ boekt eerste zege van 2018

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 11 februari | ZWARTSLUIS – Na twee verliespartijen achter elkaar, is het vlaggenschip van DESZ er in geslaagd weer eens een wedstrijd te winnen. In het thuisduel tegen Groen Geel kwamen de rood-witten na de theepauze op voorsprong, maar zagen de bezoekers niet veel later op gelijke hoogte komen. De thuisploeg tekende echter voor het slotakkoord: 2-1.

In de beginfase van de wedstrijd was het voor beide teams een kwestie van aftasten. Wel werd al gauw duidelijk dat de bezoekers hun tegenstander kort op de huid zaten en de duels niet schuwden. Na acht minuten leverde hen dit de eerste mogelijkheid op. Renee Agterhuis wist een vroege achterstand te voorkomen.

Niet veel later waren de gastheren eveneens voor het eerst gevaarlijk. Tom Kisjes knalde het leer op doel, maar zag de sluitpost van Groen Geel redding brengen. De grootste kans van het eerste bedrijf was vervolgens voor de gasten. Zij waren Agterhuis al gepasseerd, maar stuitten op de doellijn op Karlo Naberman en Robbert Elken. Zij wisten het leer tijdig weg te werken. Ruststand: 0-0.

Binnen enkele minuten na rust waren de Sluzigers dichtbij de openingstreffer. Een mooie aanval over de rechterzijde van het veld bracht het leer tot bij Danny Moorman, die het speeltuig voor het doel van de tegenstander slingerde. Kisjes stond op de juiste plek, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de dwarsligger.

Kort hierna was het wel raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Naberman belandde op een groen-gele arm wat, volgens de scheidsrechter, binnen het zestienmetergebied gebeurde. Dit leverde DESZ een penalty op, terwijl de spits van de bezoekers een directe rode kaart zag wegens commentaar op de leiding. Moorman eiste de bal op en schoof beheerst raak: 1-0.

Ook tegen tien man slaagden de rood-witten er niet in om het spel te maken. De bezoekers schakelden een tandje bij en zagen dit een kwartier na de openingstreffer beloond worden. Na balverlies op het Sluziger' middenveld werd Koen Olde Monnikhof ineens diep gestuurd. Hij omspeelde Agterhuis en kon daarna simpel afdrukken: 1-1.

Met nog ruim twintig minuten te spelen gingen de Sluzigers op zoek naar de voorsprong. Via Moorman kregen zij hiertoe de eerste mogelijkheid. Hij stuitte vanaf links op de sluitpost van de bezoekers. Drie minuten later was het wel raak. Dimitri Kamerling bediende Moorman op maat, die op zijn beurt het leer bekwaam tegen de touwen werkte: 2-1.

In het restant van de wedstrijd bleef Groen Geel drukken, maar tot kansen kwamen zij niet meer. De beste mogelijkheden waren voor DESZ. Zowel Kisjes als invaller Ronny Bakker misten vanuit kansrijke posities. Rondom het eindsignaal liepen de bezoekers nog eens extra schade op, naast het puntverlies. Twee spelers zagen een rode prent. Eindstand: 2-1.

1-0 Danny Moorman (pen.)
1-1 Koen Olde Monnikhof
2-1 Danny Moorman